KNIHA DUCHENNOVÝCH JEZDC Ů

KNIHA DUCHENNOVÝCH JEZDC Ů

Vloni v květnu se v Předklášteří konala velmi sympatická akce, na které byla za účasti mnoha přátel a několika hudebních skupin představena kniha Duchennovi jezdci, kterou napsal místní vozíčkář Jakub Šudák společně se svým kladenským kamarádem Martinem Krčkem. Velmi humorným a osvěžujícím způsobem v ní popisují a komentují různé situace, s nimiž se kvůli svému onemocnění svalovou dystrofií v každodenním životě potkávají.

Dnes mají oba mladí autoři na kontě druhou knihu Šudy a Márty aneb příhody strýčka Duchenna, kterou pokřtili v sobotu 22. června v Praze přímo na Václavském náměstí v rámci akce MDA Ride. Při tomto tradičním charitativním setkání motocyklistů, které se konalo už  pojedenácté, proběhla kromě vlastního křtu navíc veřejná sbírka, jejíž výtěžek byl určen na pomoc svalovým dystrofikům a činnost jejich podpůrných organizací, jimiž jsou Asociace muskulárních dystrofiků v ČR a Parent Project. Doprovodný program uváděl známý herec Zdeněk Podhůrský, speciálními hosty byli například módní návrhář Osmany Laffita či zpěvačka Jitka Zelenková a především – samotný křest byl uskutečněn Tišnovským pivem.

Účastníků sice na Václaváku nebylo tolik jako o den později na letenské pláni, ale i zde se sloužilo užitečné věci. Knihu vydalo nakladatelství Klika a je nabízena i v rámci Knižního klubu.

Václav Seyfert

Křest knihy Tišnovským pivem. Na snímku jsou (odleva) hlavní iniciátor akce Josef Káďa Kadeřábek, Martin Krček, Osmany Laffita, Jakub Šudák a Jitka Zelenková. Foto: Jaroslav Hauer

Další článek:
Předchozí článek: