Filip Renč natáčel v Tišnově

Filip Renč natáčel v Tišnově

Zatímco na plátnech kin se scenérie našeho města dosud neobjevily ve vůbec žádném celovečerním filmu, pro režiséry kriminálních televizních seriálů se Tišnov v poslední době stal docela zajímavou destinací.

Začalo to před časem populárními Četnickými humoreskami Antonína Moskalyka, v nichž se nejednou objevily především krásné vily naší Riegrovy ulice. Zalíbení v Tišnově nalezl i režisér Jiří Strach, který si město a jeho okolí vybral hned několikrát pro tajuplné příběhy své série Labyrint – v té poslední dokonce jedna z obětí zahynula pádem z věže tišnovského kostela.

Během letošních prázdnin natáčel v prostorách tišnovského gymnázia Filip Renč a opět půjde o detektivní tematiku. Osmidílný seriál Hlava medúzy je pojmenován podle slavného Rubensova obrazu, který v první části záhadně zmizí ze sbírek Moravské galerie v Brně. Pátráním je pověřena vedoucí brněnské kriminálky Karin, kterou ztvárňuje herečka Jitka Čvančarová. Po jejím boku budou k vidění dále například Jiří Dvořák nebo Michal Isteník známý z kultovního Mostu.

Jednotlivé případy budou směsí fikce a skutečných událostí, dojde v nich k vraždám i znásilnění a vesměs se natočí na území jižní Moravy. Poslední klapka má padnout v květnu příštího roku, takže se ještě nějakou dobu těšme, že na obrazovkách opět uvidíme své město.

Václav Seyfert

Z natáčení televizního seriálu Hlava medúzy. Foto: Václav Šálek

Další článek:
Předchozí článek: