You Dream, We Run 2019

You Dream, We Run 2019

Celkem tři tišnovské týmy se zúčastnily akce „You Dream, We Run“ v Blansku, která proběhla ve dnech 7.– 8. 6. 2019. Jedná se o největší charitativní 24hodinový běh v České republice, který pořádá firma ProSen. Výtěžek je věnován na sny handicapovaných lidí. Běžci přispívají jednak zakoupením triček a jednak za každé uběhnuté 400m kolo na atletickém stadiónu v Blansku pak generální sponzor firma Synthon přidává 2 Kč.

V letošním roce jsme běželi pro 15 snů, na stadiónu se objevilo přes 4 000 běžců ze 101 týmů, kteří dokázali naběhat 59 143 kol, tedy přes 23 657 km. Z Tišnova dorazil již počtvrté Atletický klub Tišnov, potřetí tým Farnosti Tišnov a Předklášteří (FarTi) a také tým ZŠ Tišnov, Smíškova, složený z pedagogů a rodičů. Na našem výkonu by to nic nezměnilo, ale letos jsme běželi i pro Vašíka z Tišnova, který si přál elektrickou čtyřkolku. Závod je nesoutěžní, přesto přidám pár statistických údajů. Tým FarTi – 36 běžců, neuvěřitelných 819 okruhů. ZŠ Smíškova – 45 běžců a dalších 50 podporovatelů, kteří si zakoupili tričko, 674 okruhů. AK Tišnov – 24 běžců a 665 okruhů. Nelze vyjmenovat všechny běžce, a proto poděkování patří především kapitánům tišnovských týmů, kteří dokázali sestavit své štafety: Václav Kytner, Romana Navrátilová, Kateřina Smetanová a Daniela Vojtová…

Díky každému jednomu uběhnutému kolečku se povedlo alespoň malým dílem finančně přispět těm, kteří v životě nevyhráli tu nejsnazší cestu. Síla životních příběhů těchto patnácti lidí pomohla každému účastníkovi nejen zamyslet se nad úděly tváří okolo, ale především hnala vpřed společně s touhou pomoci a nezůstávat vždy v pozadí a stínu vlastních možností. Díky odměně, kterou byly úsměvy a slzy štěstí z vyběhaných darů, se pozbytá energie několikanásobně vrátila zpět do bolavých nohou, ospalých tváří, ale v první řadě do tisíců srdcí, a společnými silami dokázala zdánlivě nemožné.

Blažková – nejrychlejší sprinterka Moravy
Znojmo přivítalo nejlepší moravské atlety v kategoriích staršího žactva. V dálce se představil Ondřej Černý, který výkonem 455 cm obsadil 21. místo a v běhu na 150 m dosáhl času 20,96 s. V žákyních se předvedla Hana Blažková a po vítězném rozběhu na 60 m sprintu (7,92 s) dominovala i ve finále velmi kvalitním časem 7,79 s. Stejně kvalitní výkon a druhou zlatou medaili pak Hanka přidala na 300 m sprintu časem 40,85 s.

Klárka Dvořáčková a Martin Sebera

Foto: archiv Martina Sebery

Další článek:
Předchozí článek: