Přijďte na přednášku MUDr. Taťjany Horké Člověk jako vztahová bytost

Přijďte na přednášku MUDr. Taťjany Horké Člověk jako vztahová bytost

Lesní rodinný klub na Tišnovsku připravuje za podpory Městského kulturního střediska Tišnov pro rodiče, prarodiče, pedagogy a další zájemce benefiční přednášku MUDr. Taťjany Horké na téma Člověk jako vztahová bytost. Proběhne 28. února od 18 hodin v sále Kina Svratka. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na webových stránkách Kina Svratka nebo v Turistickém informačním centru v Tišnově.

MUDr. Taťjana Horká (roz. Balášová) je rodačkou z Předklášteří. Téměř osmnáct let žila a studovala v tomto kraji. Provozuje soukromou psychiatricko-psychoterapeutickou praxi v Psychoprofi s. r. o. v Brně (www.psychoprofi.cz), kde se věnuje dětem, dospělým a celým rodinám. Je atestovanou dětskou a dorostovou lékařkou, psychiatričkou a psychoterapeutkou. Její jméno se pojí s rodinnou systemickou psychoterapií a terapií pevným objetím dle etiky PhDr. Jiřiny Prekopové. Dále je lektorkou Školy lásky v rodině, sedm let vykonávala charitativně funkci ředitelky Nadačního fondu PhDr. J. Prekopové. S paní doktorkou Prekopovou navštívila Tišnov před třemi lety, kdy společně vystoupily v téměř vyprodaném Kině Svratka. Aktuálně pracuje na programu „Jdeme společně“ s Mgr. Barbarou Dobešovou, Ph.D., a Ing. Zuzanou Šmerkovou. Tento program je prevencí před vyhořením, je určený zdravotníkům, sociálním pracovníkům, učitelům a lidem v pomáhajících profesích. Taťjana Horká působí též na Slovensku, kde společně s Mgr. Zuzanou Bajkaiovou vede mimo jiné zážitkové semináře s názvem „Limbický otlačok“, „Císarovny“, „Matky a dcéry“ zaměřené na rehabilitaci porodu a terapii traumatických zážitků matek po porodu.

Zmíní rovněž něco o svém osobním proměňování a změně pohledu na současnou medicínu. V přednášce bude využívat kulisy, které mnozí rodiče velmi rádi přebírají pro svou komunikaci s dětmi, např. pro vhodné vyřešení problematických situací. Taťjana pracuje s předpokladem, že jsme (spolu)tvůrci svého životního příběhu. V přednášce bude dostatečný prostor pro otázky z publika. Zároveň můžeme zajistit hlídání dětí v průběhu přednášky. Pokud máte o tuto službu zájem, kontaktuje nás na e-mailu nesporova.adela@gmail.com. Výtěžek z přednášky podpoří Lesní rodinný klub na Tišnovsku.

Mgr. Adéla Nešporová, koordinátorka klubu

Další článek:
Předchozí článek: