Atleti celoročně nespí

Atleti celoročně nespí

Brněnský běžecký pohár

Skončily zimní běžecké poháry a běžecká komunita se pomalu uchyluje k jarním klasikám. Je proto načase zhodnotit zimu 2016/17. Největší, nejkvalitnější a nejmasovější seriál deseti závodů je Brněnský běžecký pohár. A zde se v mnoha kategoriích představili tišnovští běžci. V kategorii mužů mezi 725 závodníky se na velmi solidní 93. příčce umístil famózně se zlepšující Jarek Kundrát. V kategorii žen mezi 458 běžkyněmi obsadila tradičně velmi kvalitní 7. místo Petra Seberová. V kategorii ženy veteránky Katka Smetanová dosáhla na perfektní 8. místo, následovaná 10. Alenou Maškovou. V mladších žákyních obsadila 9. místo Magda Kundrátová. V přípravce starší hoši doběhl 8. Marek Jakub a 10. David Holík. V kategorii přípravka starší dívky byla 7. Natálie Mazálková. V konkurenci tisíců běžců všech kategorií to jsou velmi potěšující výsledky.

 

Masaryk Run

Svoje nezastupitelné místo v jarním kalendáři běžců má závod na brněnském automotodromu. A Tišnovákům se zde tradičně daří a nejinak tomu bylo letos v konkurenci cca 1 120 běžců! V ženských štafetách již potřetí za poslední tři roky vybojovala stříbrnou medaili štafeta Petra Seberová a Katarína Hanušová (46:55). Za nimi doběhly na třetím místě Ivana a Karolína Jíchovy (51:02) a hned v těsném závěsu za 11 s další tišnovská štafeta Daniela Vojtová a Kateřina Smetanová (51:13). V mužích Jarek Kundrát zlepšením osobního rekordu o tři minuty doběhl na 20. místě. Magda Kundrátová pak skončila těsně za „bednou“ na 4. místě v běhu na 1 500 m.

 

Sebera sedmý na MS

Na mistrovství světa masters do jihokorejského Daegu odcestoval Martin Sebera, který v kategorii M40 nastoupil v pětiboji (60 m př., dálka, koule, výška, 1 km) a obsadil utěšené 7. místo výkony 9,62 s, 564 cm, 987 cm, 163 cm a 3:36 min. V individuální soutěži ho pak ještě čekalo 60 m př., kde z rozběhů výkonem 9,57 s proklouzl do finále a se zlepšením na 9,46 obsadil opět 7. místo.

 

Martin Sebera

Foto: M. Stewartová

Další článek:
Předchozí článek: