Výtvarné umění na Tišnovsku

Výtvarné umění na Tišnovsku

Ještě k výstavě krajinářů v galerii Diana

Jaroslav Račanský

V únoru skončila v galerii Diana ojedinělá výstava obrazů významných krajinářů 20. století. Téměř čtyřicet obrazů od dvaceti osmi výtvarníků, kteří patří k absolutní špičce české krajinomalby, získal do zápůjčky tišnovský KPVU. Díky vstřícnosti majitele galerie Diana dr. Jiřího Mouky mohl být tento soubor, který byl v poslední době vystaven v několika soukromých galeriích v ČR, vystaven i v Tišnově. Na výstavách o něj byl vždy velký zájem a jinak tomu nebylo ani v galerii, která pokaždé zaujala čistotou svého výstavního prostoru. Výstava, kterou instaloval zkušený tým pod vedením Jaroslava Zeleného, Jiřího Ondry a Františka Vejpustka, ukázala, že o realistickou krajinomalbu je stále obrovský zájem veřejnosti. Výstavy takto bezchybně připravené budou vždy lákat k návštěvě a věřím, že Tišnov nebude výjimkou. Tleskám organizátorům této ojedinělé výstavy a věřím, že se brzy dočkáme další.

 

Letní výstavy

Miroslav Pavlík

Začátkem prázdnin (1. až 23. července) to bude výstava s názvem Výtvarníci Tišnovska 20. století, na které bude připomenuta tvorba čtyř desítek výtvarníků. Zastoupeni zde budou např. Alois Lukášek, Věra a Petr Bortlíkovi, Josef Jambor, František Štěpán, Bedřich Vala, Karel Formánek a řada dalších umělců.

Druhou výstavou pak bude již 17. ročník Výtvarného léta v Železném (5. až 27. srpna). Každoročně zde vystavuje víc jak sedm desítek výtvarníků z celé republiky. Tento salon vždy navštíví přes pět set příchozích. Výstavy pořádané ve spolupráci s obcí Železné se konají v kulturním domě.

Zájemci o prezentaci své tvorby na této výstavě se mohou přihlásit na adrese: KPVU, Železné 101, 666 01 Tišnov, nebo na tel. čísle 602 505 012 do konce měsíce května. Učinit tak mají možnost jak profesionální, tak i amatérští výtvarníci.

 

Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: