Rok 2016 ve znamení cyklovýletů

Rok 2016 ve znamení cyklovýletů

Uběhl další rok a za námi jsou tradiční akce jako pálení čarodějnic, dětský den, loučení s prázdninami, maškarní karneval, drakiáda, mikulášská nadílka. Díky dotaci města Tišnova na naše projekty „Věnujeme se našim dětem“ a „Poznej lépe svého souseda“ se akce velmi povedly, nakoupilo se vybavení a výzdoba a děti s úsměvy na tvářích si odnášely krásné výhry ze soutěží. Co bylo v tomto roce ale nové?

Po dlouhé době jsme společně s Jamným uspořádali masopustní průvod. Obešli jsme občany Jamného, Hájku a Hajánek, večer pohřbili basu a uspořádali masopustní zábavu. I když akce byla pro masky náročná a dlouhá, hodně jsme se nasmáli a spoustu lidí pobavili.

Další akcí byl první ročník Hajáneckého kolečka, které letos dostalo novou trať okolo Stanoviska. Základna byla na jeho vrcholu, odkud byl krásný výhled na celou asi dvoukilometrovou závodní trasu. Navíc přibyla další kategorie tzv. Bromptonů, kdy se jelo na speciálních skládacích kolech Brompton a cyklisté byli v maskách. Bylo to krásné oživení celého závodu. Hajánecké kolečko se velmi vydařilo a jeho spoluorganizátor Pavel Klepárník nás motivoval, abychom s ním vyjeli na cyklovýlet po okolí. Cesta kolem rybníků na rozhlednu na Kozárově nás tak nadchla, že jsme dovybavili svá kola a jeli na společný cyklovýlet ještě celkem osmkrát. Zdolali jsme s dětmi i cíle jako Pernštejn nebo Ranč u Bizona. Nejednou nás vyjel peloton více než dvaceti cyklonadšenců.

Spolek Vinohrad se těší na setkání všech sousedů na Štědrý den u kapličky a přeje všem krásné prožití Vánoc a šťastné vykročení do nového roku 2017!

Jitka Malášková

Foto: Pavlína Pospíšilová

Další článek:
Předchozí článek: