Slovenští učitelé navštívili tišnovské gymnázium

Slovenští učitelé navštívili tišnovské gymnázium

Partnerské kontakty Gymnázia Tišnov a slovenského Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi započaly v roce 2008, kdy sereďské gymnázium z pozice koordinátora projektových aktivit vyzvalo to tišnovské ke spolupráci. Od té doby spojují obě školy vazby, jež jsou přínosem pro žáky i učitele. Vzhledem k tomu, že je Sereď partnerským městem Tišnova, jsou kontakty škol také příspěvkem k rozvoji vztahů mezi oběma městy.
Spolupráce Gymnázia Tišnov a Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď měla zpočátku charakter projektových prací v rámci mezinárodního programu Comenius, později byly realizovány vzájemné studentské výměny a uskutečnilo se několik sportovně zaměřených setkání, v rámci nichž žáci partnerských škol měli příležitost změřit své síly na poli sportovním. Partnerská setkání jsou opakovaně umožněna díky finanční podpoře ze strany MěÚ Tišnov.
V letošním školním roce jsme se zaměřili na rozvoj kontaktů mezi učiteli. 22. dubna navštívila skupina slovenských učitelů gymnázium v Tišnově. Uskutečnilo se pracovní setkání učitelů, které bylo provázeno výměnou zkušeností a plánováním další spolupráce. Proběhlo sportovní utkání učitelů ve volejbalu. Pracovní program byl doplněn prohlídkou Tišnova, návštěvou Podhoráckého muzea a kláštera Porta coeli. Dojmy slovenských účastníků popsané akce vyjadřuje citát z e-mailu, který byl ze Slovenska zaslán na tišnovské gymnázium: „Vsetci sme sa vracali domov plni dojmov
a zazitkov, bolo to nieco nove, prijemne,  obohacujuce. Este raz  VELKE DAKUJEME!“
Gymnázium Tišnov a SRP při gymnáziu Tišnov děkují MěÚ Tišnov za finanční podporu spolupráce těchto partnerských škol.
Barbora Holubová
Autor fotografie: Barbora Holubová

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: