Byli jsme na Floře Olomouc…

Byli jsme na Floře Olomouc…

Ve čtvrtek 21. dubna jsme byli mezi prvními návštěvníky již 37. ročníku jarní etapy mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc 2016. Letošní jarní etapa nesla podtitul Karel IV. – Otec vlasti, což byl také název vydařené hlavní expozice v největším pavilonu A.
Vystavovatelé byli z Polska, Holandska, ale třeba i z nedalekého Šternberka. K vidění zde byly rovněž přehlídky Českého zahrádkářského svazu či Svazu květinářů a floristů ČR. Pavilon E patřil expozici Posezení v zahradě, představující různé slohy a styly v zahradní architektuře i veletrh drobné zahradní mechanizace.
Tradičně velký zájem návštěvníci projevovali o zahradnické, květinářské i sadovnické výpěstky. I náš autobus byl důkazem pestrosti nabídky. Málokdo z nás odolal, a tak jsme si vezli domů vše možné „od skalniček po ovocné stromky“, a ti, kteří se nenechali zlákat rostlinami, měli možnost navštívit nepřeberné množství stánků se sortimentem, který ani neumím vyjmenovat. Tato část se však „zahradnickým veletrhem“ nazvat nedala, i když mnohé z výrobků prodejců byly nápadité a praktické.
Krásný sluneční den jsme zakončili občerstvením v motorestu U Bonaparta a nasycené a spokojené nás autobus ČSAD řízený panem Rosťou Pokojem dovezl v podvečer domů.
Za zorganizování zájezdu patří náš dík Markétě Prokopové a Martě Špirkové z CSS Tišnov.
Tak na shledanou příště, třeba 19. května na výletě do Jihlavy nebo 16. června do Nových Hradů.
Jiřina Frýbová, Centrum sociálních služeb
Autor fotografie: Markéta Prokopová

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: