Vánoční koncert ZUŠ Tišnov 2015

Vánoční koncert ZUŠ Tišnov 2015

Vánoční koncert Základní umělecké školy Tišnov se konal v úterý 15. prosince 2015 ve velkém sále Městského kulturního střediska Tišnov. Zazněl zpěv s doprovodem různých nástrojů: klavíru, kytar, violoncell i zobcových fléten. Objevilo se pěvecké, flétnové a saxofonové duo, pěvecké trio, hrálo se na klavír na čtyři ruce. Ze sólových výkonů si tradičně do posledního místa zaplněný sál vyslechl vedle zpěvu též hru na příčnou flétnu, klavír, housle a klarinet.

Vyzvednout lze výkony dívčích pěveckých sborů v písních s texty anglickými (Warren Hill) i latinskými (výběr z Jistebnického kancionálu) a sólový pěvecký výkon Anny Lavičkové (výběr z díla Václava Karla Holana Rovenského). Zásluhu na tom má paní učitelka Dagmar Fišerová. S vánočními písněmi se činil smíšený pěvecký sbor za řízení paní učitelky Dany Morysové. Violoncellistka Saša Floriánová vystoupila společně se svou paní učitelkou Helenou Ruszovou a prokázala interpretační zdatnost nejen ve hře na smyčcový nástroj, ale i jako zpěvačka.

Podobně vzorně si vedli další žáci. Například klavíristka Hedvika Jebáčková ze třídy paní učitelky MgA. Silvie Jebáčkové zaujala skladbou „Victor’s Piano Solo“ skladatele Dannyho Elfmana. Klavíristka Leona Zapletalová se svojí paní učitelkou Jitkou Zavřelovou přišly s inovací – ne právě často provozovaným čtyřručním „Moderatem“ Moritze Moszkowského.

Ve stejném tónu by bylo možné pokračovat ještě dlouho. Ke sváteční náladě přispěli žáci paní učitelky Zuzany Randuchové z výtvarného oboru jak svými malbami a kresbami, tak keramickými svícny. Zbývá si jen přát, abychom se všichni ve zdraví (žáci s učiteli navíc stále v plné umělecké formě!) sešli i za rok.

Zdeněk Vašíček, učitel hudebního oboru

Další článek:
Předchozí článek: