Písně žijí dál

Písně žijí dál

Začátkem října uplyne už půl roku od vydařeného hudebního večera Swingová devadesátka stréca Karla, který přímo v tišnovské sokolovně potěšil zhruba tři stovky přítomných a na nějž dodnes celá řada jeho aktérů velmi ráda vzpomíná.

Poprvé tam bylo představeno i dvojalbum Písně žijí dál, které bylo sestaveno z dochovaných a technicky „vyčištěných“ nahrávek Orchestru Karasova divadla i pozdějšího TOKSu z let 1963–1973. Dva disky obsahují celkem 46 skladeb – od nejstaršího Mackie Messera až po ruskou lidovou Cesty jdou v podání hostujícího zpěváka Štěpána Mátla, který shodou okolností zemřel letos 13. dubna, tedy pouhé dva dny po zmiňované akci. Součástí produktu je i dvacetistránkový booklet s celou řadou historických fotografií, vyprávěním o kapele či faktografickými a dokumentačními údaji.

Řadu pamětníků by jistě tato zvuková vzpomínka na dávné časy potěšila jako dárek, ať už pod vánočním stromkem, nebo při jakékoliv jiné příležitosti. Za 150 Kč je 2CD možno stále zakoupit ve třech tišnovských obchodech: v knihkupectví paní Raškové na Brněnské ulici, v prodejně nakladatelství Sursum na Cáhlovské ulici a v Muzeu města Tišnova v Müllerově domě (Jungmannova ulice). Zkuste pookřát při tónech svého mládí…

Václav Seyfert st.

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: