18. turnaj – 12. září 2015 Šerkovický pétanque

18. turnaj – 12. září 2015 Šerkovický pétanque

V sobotu 12. září 2015 se uskutečnil otevřený turnaj dvojic pro děti i dospělé v pétanque „Šerkovické koulení – Loučení s prázdninami“ v kulturně-sportovním areálku v Šerkovicích. V pořadí již 18. turnaje se zúčastnilo 33 soutěžících dvojic – 25 párů dospělých a osm párů dětí. Sobotní příjemné pozdně letní počasí dovolilo odehrát plánovaná kompletní čtyři kola turnaje, celkem 64 zápasů na kvalitně připravených hracích plochách. Ve čtyřkolovém pétanquovém klání v kategorii dětí zůstala neporažená pouze vítězná dvojice Hanka Senohrábková a Roman Dolíhal ze Šerkovic. V kategorii dospělých prošly turnajem bez jediné porážky první dvě dvojice: Dana a Marko Buterinovi z Tišnova a brněnští Jarmila a Ladislav Rilichovi.

Konečné celkové výsledky dospělých:
1. Dana a Marko Buterinovi (Tišnov)
2. Jarmila a Ladislav Rilichovi (Brno)
3. Radek a Zdeněk Smolíkovi (Šerkovice / Lomnice u T.)
4.–5. Vasil Bilak, Vladimír Ševeček (Brno)
4.–5. Pavel Pfeffer – Martina Křičková (Brno)
6. Ivana Štrublová – Josef Šlesinger (Brno)

Kategorie dětí – konečné pořadí:
1. Hanka Senohrábková – Roman Dolíhal (Šerkovice)
2. Tomáš Kubíček – Vojta Tesař (Šerkovice)
3. Gabriela Štrublová – Josef Pacula (Brno)
4. Jan a Jakub Smolíkovi (Šerkovice)
5. Natálie Floriánová a Nikola Veselá (Šerkovice)
6. Adéla Veselá, Eliška a Veronika Šediovy (Šerkovice)

Turnaj proběhl v příjemném prostředí sportovního areálu v Šerkovicích. Již devět let je příležitostí k přátelskému setkávání příznivců této hry nejen z blízkého okolí.

Medaile se symboly pétanque a věcné ceny pro všechny soutěžící věnovala obec Šerkovice a další sponzoři akce (Stavby Tesař s. r. o., MONTENERGO BRNO, STYLESPORT s. r. o. – Renata Zámečníková, NEJEZ-STAVITEL, Vinárna a bar Jungmanka, Výroba bramborových lupínků Šerkovice…), SIKA CZ, PILA KUPKA, manželé Škrobákovi, Ivana a Pavel Novákovi. Již osmnáctý turnaj pořádaný v Šerkovicích od roku 2007 se vydařil.

Zájemci o tuto zajímavou hru se v Šerkovicích setkají příští rok v již tradičních termínech, v červnu a září. Více o veškerém pétanquovém dění v Tišnově a Šerkovicích na www.repete-tisnov. webnode.cz.

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: