Sbírka pro zvířátka v nouzi

Sbírka pro zvířátka v nouzi

Sbírku pro opuštěná zvířátka organizujeme již čtvrtým rokem. Vloni měla velký úspěch. Sešla se řada dárků v podobě granulí, konzerv, pamlsků, dek, hraček a jiných potřebných věcí, které alespoň na krátkou dobu útulkům pomohly. Díky akci si lidé připomenou existenci útulků a domácích depozit. Jakékoli takové zařízení mohou přijet navštívit – buď si vybrat pejska či kočičku, nebo mohou pomoci s venčením či se přijet jen pomazlit.

Zvířátka se v útulcích nejčastěji ocitají jako nevhodné dárky, po smrti pána nebo se omrzí. Lidé se zbavují domácích mazlíčků různými způsoby – velmi rozšířené je uvazování pejsků v lese za každého počasí, vyhazování štěňat a koťat do kontejnerů nebo na smetiště či jen tak z auta.

Sbírka začíná 1. září 2015 a vyvrcholí ke Dni zvířat 4. října. Následující den budou věci předávány organizátorce Charitativní cesty po útulcích Lence Herufkové (Facebook: 5. charitativní cesta po útulcích a depozitech). Lenka vše v rámci své dovolené (letos svatební cesty) rozveze do útulků, které fungují díky práci dobrovolníků a jsou bez příjmů od měst. Pro žáky se uskuteční beseda na téma domácí mazlíčci. Určitě bude dětem opět předvedena Lenčina hluchá fenečka, která je ukázkou toho, že i pejsek s handicapem se všemu naučí a poslouchá na slovo, vše záleží pouze na člověku.

Psům, kočkám a koním pomohou:
– granule a konzervy pro psy a kočky, piškoty, pamlsky, těstoviny
– kočičí WC a stelivo do WC, hračky, oblečky

pro pejsky
– pelíšky, obojky, vodítka, klece, misky
– odčervovadla, prostředky proti blechám a klíšťatům, šampony
– co se doma již nehodí: polštáře, peřiny (neprachové), povlečení, závěsy, deky, přehozy, ručníky
– úklidové a dezinfekční prostředky, pracíprášek

Sběrné místo: vestibul ZŠ 28. října, Tišnov

Tímto chci poděkovat všem hodným lidem, kterým není osud útulkáčků lhostejný. Doufám, že se akce opět vydaří a že bude do aut na rozvoz co nakládat.

Jana Křížová

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: