Z návštěvy Muzea města Tišnova

Z návštěvy Muzea města Tišnova

V pátek 26. 6. 2015 uspořádalo Centrum sociálních služeb procházku do Muzea města Tišnova, které je umístěno v rekonstruovaném Müllerově domě na Jungmannově ulici. Účastníky, kteří nemohli ze zdravotních důvodů pěší cestu absolvovat, odvezla autem naše paní ředitelka a pracovnice paní Markéta Prokopová. V muzeu jsme zhlédli výstavu bývalého tišnovského Karasova divadla.

Většina z nás prožila období, kdy Karasovo divadlo v Tišnově působilo, a tak jsme podle vystavených fotografií mohli zavzpomínat na herce i na jednotlivá představení. Navíc nám pracovnice muzea promítly krátký film s některými ukázkami z představení a také s tehdejšími herci, jako byli paní Kostelecká, Frýbová a další, kteří ve filmu zavzpomínali na své působení v divadle.

V prvním poschodí pak bylo vystaveno několik fotografií orchestru Karla Seyferta, který v té době aktivně působil a byl známý v širokém okolí Tišnova. Zde jsme si také prohlédli stálou expozici muzea. Zakončení této zdařilé procházky proběhlo v cukrárně Diana, kde jsme ještě besedovali o prohlídce muzea.

(redakčně zkráceno)

Ludmila Šťávová

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: