Jaro v Domově pro seniory

Jaro v Domově pro seniory

Milí čtenáři, po delším čase se vám opět hlásíme z našeho domova. Naposledy jsme o sobě dávali vědět v období adventu, kdy jsme se všichni těšili na příjemné prožití vánočních svátků. A co se u nás od té doby událo nového? Nebylo toho málo. Začátkem března naše uživatele potěšil ostatkový  průvod, který prošel domovem. K vidění byly ty nejrozmanitější kostýmy, které na sebe oblékli naši zaměstnanci a za doprovodu lidových písní nabízeli k zakousnutí tlačenku, klobásky, uzené, jitrničky a masopustní koblížky. Nejeden uživatel si s námi s chutí zazpíval i zatancoval.

V prvních jarních dnech vylákalo slunečné počasí na procházku hned několik uživatelů v doprovodu našich zaměstnanců. Po dlouhé zimě jim pobyt na čerstvém vzduchu a hřejivé sluneční paprsky zvedly náladu a vykouzlily úsměv na tváři.

Koncem března oslavila naše nejstarší uživatelka své 102. narozeniny. Rodina pro ni připravila překvapení v podobě narozeninového přání v pořadu Českého rozhlasu Brno určeném pro gratulace – Morava, krásná zem. Poslechnout si ho mohla prostřednictvím rozhlasu domova, který přenášel on-line rádiové vysílání. Blahopřání obsahovalo i poděkování zaměstnancům domova za mnohaletou kvalitní péči. I my se připojujeme k množství gratulací a do dalších let přejeme pevné zdraví a hodně štěstí a radosti.

V březnu došlo v celé republice k rozvolňování epidemiologických opatření, které se dotklo i nás. Z těch původních zůstala pouze povinnost nosit respirátor po celou dobu návštěvy, měření tělesné teploty při příchodu a dezinfekce rukou. Rodinní příslušníci mohou navštěvovat své blízké bez výraznějších omezení celodenně jako před pandemií. Sociální pracovnice jsou opět k dispozici příbuzným i zájemcům o službu každou první neděli v měsíci mezi 13. a 16. hodinou. Rády Vám poradíme s podáním žádosti a provedeme Vás domovem. Hezké jarní dny!

Alexandra Foukalová

Další článek:
Předchozí článek: