Into the wild

Into the wild

Po dvouleté pauze se v brněnské zoologické zahradě uskutečnila soutěž v anglickém jazyce s názvem Into the Wild. Soutěže se zúčastnila dvě tříčlenná družstva žáků devátého ročníku. Jak soutěž probíhala a jak se našim žákům dařilo, napsala účastnice soutěže Kateřina Rolínková.

Dne 22. 4. 2022 jsem se s dalšími pěti spolužáky a s paní učitelkou Myslivcovou vydala do brněnské zoo na soutěž o přírodě v anglickém jazyce Into the Wild. Soutěže se zúčastnilo 52 družstev z 26 základních škol a víceletých gymnázií. Za naši školu soutěžila dvě družstva. V prvním týmu byli Jakub Klusák, Šárka Šikulová a Kateřina Truhlářová. V druhém Radek Šikula, Lubomír Čech a já. Plnili jsme osmnáct úkolů rozmístěných po celém areálu zoo a tři úkoly na stanovištích s pořadateli, kde jsme měli podle indicií uhodnout zvíře, vyplnit tajenku a popsat různé předměty. Počasí se sice moc nevyvedlo, ale nenechali jsme se odradit a odnesli jsme si skvělý zážitek.

První skupina se umístila na krásném jedenáctém místě a druhá skupina vybojovala dokonce místo třetí! A odměna za bronzovou příčku? Zážitkový
program v ZOO Brno pro celou naši třídu!

Kateřina Myslivcová, Kateřina Rolínková

Další článek:
Předchozí článek: