Tišnovští tenisté a tenistky válí

Tišnovští tenisté a tenistky válí

TRÉNINKY MINITENISU a nová spolupráce se školkou
V zimní sezóně probíhají tréninky MINITENISU v hale SSK na ulici Drbalova. Je to z kapacitních důvodů, protože nafukovací hala na Ostrovci nestačí počtu zájemců o tenis. Trénink začíná vždy rozcvičkou a různými všestrannými pohybovými soutěžemi. Následně se děti vrhnou pod dohledem našich trenérů a trenérek do základní tenisové přípravy. Zkouší si hru s raketou a tenisovými míčky, které jsou vyrobeny právě pro účely minitenisu. Ten se hraje na zkráceném dvorci přes nižší síť. Na závěr každého tréninku si opět děti zasoutěží při hrách (např. známé „Rybičky, lovte se“). Pro nejmenší děti by měl být sport především zábavou. Dítě se v tomto věku rozvíjí a roste. U nás v SK Tenis Tišnov věříme, že děti musíte pro sport nejprve nadchnout, udržet je v pohybu a následně rozvíjet jejich vlohy.

Právě touto postupnou cestou již řadu let vychováváme úspěšné tenisty a tenistky,  kteří prošli naší tenisovou školkou, minitenisovým a babytenisovým družstvem, a dále přes mladší žáky až do dorostu a kategorie dospělých. Pro letošní zimní sezónu je kapacita minitenisu naplněná (42 dětí). Ostatní děti od babytenisu (8–9 let) a starší využívají prostoru dvou dvorců v nafukovací hale na Ostrovci.

Náš klub také nabídl prostor v nafukovací hale pro sportování dětí z MŠ U Humpolky. Prozatím jednou za čtrnáct dní se jim věnují trenéři klubu v dopoledních hodinách a rozvíjí v dětech všestrannou sportovní průpravu. V těchto hodinách se děti nevěnují tolik minitenisu, ale spíše rozvíjí a zdokonalují pohybové návyky na sportovišti, kterým MŠ nedisponuje. Nafukovací hala je ve školce po celé dopoledne plně k dispozici a děti mají i v zimních měsících možnost pohybu. Díky dlouholeté spolupráci klubu s městem mají děti hodiny v hale včetně trenérů zdarma. SK Tenis Tišnov chce tímto projektem nabídnout možnost sportování dětem a využít tak potenciál sportovního areálu na Ostrovci.

Krajský halový přebor žen v Tišnově
Víkend 6.–8. 11. patřil v nafukovací hale na Ostrovci ženskému tenisu. Na krajský halový přebor přijelo šestnáct účastnic, ty měly možnost bojovat o postup na Halové mistrovství ČR v Milovicích.

První kolo nepřineslo žádné překvapení, ale k vidění byl velice vyrovnaný zápas mezi Viktorií Židelovou a Emmou Dvořáčkovou 7/5, 5/7 a 1/6.  Čtvrtfinálové zápasy nepřinesly nic dramatického, a tak se v semifinále utkaly nejprve Sára Šimonová s Emmou Dvořáčkovou (obě ŽLTC Brno), kde byla lepší hráčkou Dvořáčková a zaslouženě zvítězila 6/2, 6/2.

Druhé semifinále bylo podstatně zajímavější a také velice vyrovnané. Simona Wirglerová (TK Znojmo) a Natálie Řezníčková (TK Kunštát) jsou výborné kamarádky a velice dobře svoji hru znají. Společně také nastupují v soutěži družstev v kategorii dorostu, kde reprezentují SK Tenis Tišnov. V prvním setu poměrně lehce zvítězila Natálie 6/1. Druhý set se dostal až do stavu 6/6, kdy musela rozhodnout zkrácená hra. V té byla Simona o něco lepší, a tak následoval třetí set. Natálie vedla 4/1, ale ve vyrovnaném zápase, který byl pro obě hráčky fyzicky náročný, dostala křeče. Ani po pauze na ošetření se nedokázala Natálka do zápasu naplno vrátit a byla omezená pohybem. Simona tak otočila průběh zápasu a zvítězila 6/4.

Po nutné pauze po vyčerpávajícím utkání nastoupila Simona Wirglerová proti Emmě Dvořáčkové do finálového utkání.  Emma v prvním setu zvítězila 6/4, ale poté se karta obrátila a Simona vyrovnala poměr setů na 1/1 výsledkem 6/1. Ve třetím setu vedla Simona 3/1, ale docházely jí síly a Emma přestala dělat nevynucené chyby. Ve vyrovnaném utkání plném zvratů a krásných výměn nakonec zvítězila Emma Dvořáčková 6/4, 1/6 a 6/3 a zaslouženě získala titul přebornice kraje. Zajistila si tak účast na Mistrovství ČR v Milovicích ve dnech 15.–21. 11. 2021.

V soutěži čtyřher nastoupilo šest párů. Do finálového utkání postoupily dvojice Simona Wirglerová, Natálie Řezníčková a Sára Šimonová s Isabellou Temenugov. Poměrem 6/1, 6/3 zvítězila Simona s Natálií. Za krásné ceny děkujeme Jihomoravskému tenisovému svazu.

Zdeněk Kunický

Další článek:
Předchozí článek: