Atletický klub Tišnov aktuálně

Atletický klub Tišnov aktuálně

Dvě medaile Hany Blažkové z Mistrovství ČR
Dlouho nebylo jasné, zda se halová mistrovství ČR uskuteční. V celé zimní přípravě jsme stále pracovali s nadějí, že se závod odehraje. Za přísných hygienických opatření (negativní PCR test a omezený počet osob v hale) závod proběl v termínu 6.–7. 3. 2021 v Ostravě. A Hance Blažkové se vrchol halové sezóny náramně vydařil. Po kontrolovaném postupu z rozběhu nejkratšího sprintu na 60 m (7,73 s) se ve finále ještě zlepšila a všechny letos
tabulkově rychlejší sprinterky porazila.

Zlato v čase 7,66 s + vedení v národních tabulkách bylo velké zadostiučinění za náročné tréninkové podmínky v letošní zimě. Druhý den Hanka nastoupila na další sprint na 200 m. Zde ve finále podlehla jen kladenské Lamačové a odvezla si tak stříbro v čase 24,61 s, který je též osobákem.

O dva týdny dříve se uskutečnilo MČR v atletice dospělých, taktéž v Ostravě. I zde se Hanka neztratila. Mezi nejlepší konkurencí české atletiky bojující o nominaci na ME v Toruni obsadila ve sprintu na 60 m celkové 11. místo (7,71 s) a 10. místo na 200 m (24,88 s).

Atletická pohybová gramotnost
Atletický klub Tišnov se zapojil i do soutěže Pohybové gramotnosti pořádané Českým atletickým svazem s názvem „Pojďte s námi do toho“, který spočíval v zapojení rodičů, dětí, závodníků a příznivců atletiky. V průběhu měsíce února 2021 měli zúčastnění sledovat, zaznamenat a poslat počet nachozených či naběhaných kilometrů. Příznivci Atletického klubu Tišnov se tak objevili v hodnocení 63 zúčastněných týmů. Děkujeme všem dětem a rodičům, že i v této omezené době přijali výzvu a hýbali se.

Martin Sebera

Další článek:
Předchozí článek: