Šerkovické koulení 2021

Šerkovické koulení 2021

Turnaj dětí a dospělých v pétanque

Která ze sportovních zábav umožňuje na jednom místě, na jednom sportovišti současně start pětiletých dětí a až  sedmdesátiletých seniorů? Odpověď zní pétanque… A tak příznivci této hry společně s Obecním úřadem Šerkovice opět zvou mladé i starší hráče na 15. ročník otevřeného turnaje dvojic dětí a dvojic dospělých v populární hře pétanque. Kam jinam než do Šerkovického sportovně-kulturního areálu.

Turnaj se koná v sobotu 19. června 2021 od 13.30 hodin. Prezentace hráčů bude probíhat na místě na hřišti v Šerkovicích od 13.00 do 13.30 hodin. Není stanovena žádná věková hranice, hrát mohou i úplní začátečníci. Limit účastníků bude nastaven dle aktuálních pandemických opatření a situace.

Turnaj probíhá na čtyři kola, systémem „švýcar“ (Švýcarský systém je typ rozpisu utkání turnajů, spočívající v rozdělení hráčů tak, aby proti sobě v každém kole hráli stejně nebo alespoň co nejpodobněji kvalitní hráči z předchozích kol. Poprvé byl tento systém použit na curyšském šachovém turnaji v roce 1895. Proto se nazývá švýcarským – pozn. red.). Pro vítěze jsou připraveny medaile a věcné ceny, pro ostatní účastníky drobné ceny (věcné i sladké).

Informace poskytuje a případné přihlášky přijímá telefon 777 765 882. O veškerém pétanquovém dění v Tišnově
a Šerkovicích se dočtete na webu www.repete-tisnov.webnode.cz.

Miroslav Randuch

Další článek:
Předchozí článek: