Stopovanou ke společným zážitkům

Stopovanou ke společným zážitkům

Během distanční výuky jsme přemýšleli, jak být s dětmi „spolu“ a jak jinak je učit než u počítačů. Napadlo nás uspořádat pro naše prvňáčky hru na způsob stopované pojmenovanou Dračí poklad. Připravili jsme jim trasu, hezkou podzimní přírodou, a poslali mapu s vyznačenými body, kde hle- dat tajné zprávy. Nemohli jsme sice jít společně jako třída, ale děti si aktivitu užily se svými rodinami. Po cestě plnily úkoly a zároveň si ověřovaly své znalosti jehličnatých a listnatých stromů. Na konci cesty je čekal dračí poklad a deník, kam se podepsaly nebo nakreslily obrázek. Vzniklo i spousta krásných fotografií, které jsme si společně, po znovuotevření škol, prohlédli a sdíleli si „společné“ zážitky z výpravy.

Protože i další kolegy tento nápad oslovil, vzniklo ještě ně- kolik dalších tematických cest. Tři z nich již s rozšířením nejen na žáky ZŠ Deblín, ale i pro veřejnost. A tak si mohli zájemci zpříjemnit procházku po Deblíně stezkou „Lidské tělo“, „Cestou po Ypsilonii“ nebo „Vánočním putováním“.

Po Novém roce Vás zveme na Novoroční stezku. Vydejte se po setmění do lesů nedaleko Braníškova a hledejte kód k tajné schránce (souřadnice 49.2993611N, 16.3421667E).

Veronika Pavlíčková

Další článek:
Předchozí článek: