Dopravní dopoledne dětí ze Sluníčka

Dopravní dopoledne dětí ze Sluníčka

V rámci Evropského týdne mobility jsme se vydali na návštěvu dopravního hřiště u ZŠ Tišnov, nám. 28. října. Paní vychovatelky ze školní družiny měly pro nás, předškoláky ze Sluníčka, připravený zajímavý program. Na čtyřech stanovištích jsme si mohli prakticky ověřit své znalosti a dovednosti z oblasti dopravní výchovy.

Na prvním stanovišti bylo naším úkolem správně vybrat a seřadit barvy a nakreslit co nejhezčí semafor. Dále jsme do předkresleného semaforu vkládali barevná víčka. Vše jsme zvládli, a proto nás naše paní učitelky i vychovatelky ze školy pochválily. Při plnění úkolů jsme si povídali o tom, jaká pravidla dodržujeme při přecházení vozovky a proč jsou důležitá. Na druhém stanovišti byl pro nás připraven slalom, a to ne ledajaký. S velkou pálkou a malým míčkem jsme si vyzkoušeli, jak umíme být pozorní a obratní při chůzi mezi překážkami. Procvičili jsme si orientaci v prostoru, balanční  dovednosti a soustředěnost.

Další stanoviště bylo na dopravním hřišti. Zde jsme si nejdříve zopakovali znalost dopravních značek, některých dopravních předpisů pro chodce, cyklisty i řidiče. Ty jsme si pak prakticky vyzkoušeli při jízdě na koloběžkách a odrážedlech. Velice se nám také líbila aktivita, při které jsme v rámci hry s padákem nejdříve uvolnili celé tělo, pak jsme poznávali barvy, probíhali a schovávali se pod ním a trefovali se míčkem do jeho středu. Velkou radost nám udělalo překvapení v podobě odměny.

Za snahu, znalosti, aktivitu a zvládnutí všech úkolů jsme dostali omalovánky a obrázky s tematikou dopravní výchovy. Celé dopoledne se vydařilo, počasí nám přálo a my jsme odcházeli nadšení a plní zážitků. Děkujeme ZŠ Tišnov, nám. 28. října, za pozvání a vzorně připravené dopoledne. Těšíme se na další společnou spolupráci.

Děti z MŠ Sluníčko

Další článek:
Předchozí článek: