MěKS informuje

MěKS informuje

Sledujte nás on-line
Vážení příznivci kulturního života v Tišnově, Městské kulturní středisko Tišnov se stejně jako vy potýká s důsledky omezení v naší zemi. Již od jara je naše práce v permanentním režimu změn a improvizace. Je pravděpodobné, že mnoho informací, které publikujeme, se mohou změnit, a proto vás prosíme, abyste pro čerpání aktuálních informací z MěKS maximálně využívali naše on-line kanály, kterými jsou primárně naše webové stránky:
www.mekstisnov.cz a facebookový profil: mekstisnov.
Zde se dozvíte o aktuálních změnách jak provozních hodin, tak programové nabídky či jiných opatření. Pokud se týká provozních hodin MěKS, redakce TN či TTV, ty jsou zkráceny a prosíme všechny, aby si návštěvy domlouvali dopředu.

Koncerty a divadla
Sotva jsme dohráli dvě divadelní představení z minulé sezóny, přichází nové uzavření divadel. Máme naplánováno představení Boss Babiš na 11. listopad a budeme doufat, že se odehraje, pokud se to nepodaří, dohodneme náhradní termín. Sérii koncertů Kruhu přátel hudby jsme již spustili a na 18. 11. plánujeme nadějné Trio Incendio, jiné koncerty v listopadu zatím pořádat nebudeme. Jednáme však již o třetím termínu JazzFestu Brno na začátek prosince, tak se to snad podaří.

Informace k vracení vstupného za neuskutečněné akce MěKS
Vstupné za všechny vstupenky zakoupené v předprodeji na projekce do Kina Svratka v období od 12. 10. do 31. 10. 2020 bude divákům vráceno. On-line rezervace budou automaticky zrušeny. Vstupné za koncerty Jazzfest Brno 23. 10. 2020 a Vilém Spilka Quartet 25. 10. 2020 zakoupené v předprodeji bude divákům vráceno.
Jaký bude postup vrácení vstupného:
• Zašlete nám e-mailem svou žádost o vrácení vstupného.
• Přijímání žádostí bude probíhat v období od 12. 10. do 13. 11. 2020.
• Žádosti budeme zpracovávat hromadně vždy jednou týdně.
• Vracení vstupného, které bylo hrazeno hotově, platební kartou nebo on-line, bude probíhat pouze bezhotovostním převodem na účet klienta.
• Vracení vstupného zakoupeného prostřednictvím programu Benefit bude řešeno individuálně.

Co je potřeba udělat?
1. Zašlete nám e-mailem svůj požadavek na vrácení vstupného za uvedené období na adresu: tic@kulturatisnov.cz.
2. Do předmětu e-mailu napište: „refundace vstupného“.
3. Do e-mailu uveďte:
a) „Žádám o refundaci vstupného za neuskutečněné představení“
b) vaše jméno a příjmení
c) číslo vstupenky/ek
d) číslo vašeho bankovního účtu včetně čísla za lomítkem, které označuje kód vaší banky
e) uveďte, zda bylo vstupné hrazeno hotově / kartou / on-line / prostřednictvím programu Benefit

Kino Svratka bez tištěného programu
Do Kina Svratka se do konce října nepodíváme a je možné, že ani v části měsíce listopadu. Filmoví distributoři od začátku pandemie neustále přesouvají premiéry filmů a u některých dochází k přesunům až o rok. V těchto dnech byly zrušeny všechny plánované premiéry na listopad, a proto v aktuálních Tišnovských novinách nenaleznete tištěný program Kina Svratka. Neznamená to, že nechceme promítat, ba naopak, ale prostě nemůžeme, za to můžeme vyměnit plátno a zrekonstruovat osvětlení sálu, což uděláme, pokud nám to situace dovolí. Jakmile to bude možné, co nejdříve spustíme projekce filmů, proto sledujte aktuální program na našem webu a Facebooku kina: KinoSvratka.

Městská knihovna Tišnov
Provoz knihovny je zatím beze změn, pokud se týká půjčování knih. Vzdělávací programy – VU3V a UVČ – jsou realizovány on-line formou. O ostatních projektech a změnách informujeme průběžně na webu knihovny: www.mktisnov.cz a facebookovém profilu: mktisnov.

Výstavy jsou zatím uzavřeny
Výstavy v Müllerově domě i Galerii Josefa Jambora jsou z nařízení vlády zatím uzavřeny, jakmile to bude možné, ihned otevřeme jejich brány.

Kavárna Coffein
I v oblasti pohostinství je situace natolik turbulentní, že vám nemůže doporučit nic jiného, než abyste sledovali otevírací dobu i nabídku skvělých nápojů i pokrmů na Facebooku kavárny: coffeintisnov.

Veřejné toalety mění otevírací dobu
Z důvodu vandalismu, kterého se opakovaně dopouštějí neukázněné osoby ve večerních hodinách na městských veřejných toaletách, jsme nuceni zkrátit otevírací dobu. Nová provozní doba je od pondělí do pátku v době od 8.00 do 17.00 hod. a po dobu konání sobotních trhů od 8.00 do 11.00 hod.

Přejeme vám pevné zdraví i nervy a těšíme se na setkání s vámi v klidnějších časech.

Pavel Hanák

Další článek:
Předchozí článek: