Šerkovický pétanque

Šerkovický pétanque

13. 6. a 13. 9. 2020 se ve sportovně-kulturním areále v Šerkovicích uskutečnil 27. a 28. otevřený turnaj v pétanque dvojic Šerkovické koulení v kategoriích dvojice dospělí a dvojice děti. Zatímco v červnovém termínu se turnaje zúčastnilo 39 dvojic – 31 párů dospělých a 8 párů dětí, v příjemném zářijovém počasí už to bylo 43 dvojic – 36 párů dospělých a 7 párů dětí. Byla odehrána plánovaná 4 kola turnaje systémem „švýcar“, celkem 76, resp. 84 zápasů na kvalitně připravených hracích plochách.

Červnovým turnajem v kategorii dospělých prošly bez jediné porážky dvě družstva: vítězná tišnovská dvojice David Olbort – René Oulehla a 2. dvojice Pavel Kuman – Laďa Matuška z Brna, na 3. místě se umístili Libor a Ondřej Vítovi ze Svatoslavi. V kategorii dětí byla vítězná dvojice Katka a Kristýna Učňovy (Brno) před 2. místem Elena Bočková – Ema Šafaříková (Šerkovice, Tišnov) a 3. dvojicí Ivana Králová – Martina Plačková (Brno).

V září byla bez porážky první tři družstva: vítězná dvojice Franjo Kvítek – Tomáš Olbort, druhá dvojice Martin Skopal – Petr Staněk, na třetím místě se umístili Lucka Vítová a Lukáš Fiala. V kategorii dětí byla vítězná dvojice Robin Čech – Vojta Pánek (Šerkovice), 2. místo Natálka Floriánová –  Lucka Malá (Šerkovice, Tišnov) a 3. David a Lucka Tesařovi (Šerkovice).

Medaile se symboly pétanque a věcné ceny pro všechny soutěžící věnovala obec Šerkovice a sponzoři: Ing. Dana Buterinová – Vinotéka, Montáže staveb – Květoslav Tesař, STYLE SPORT – Renata Zámečníková, EKOPALIVA VÍT – Libor Vít, Iva Tesařová /LR, Reakce s. r. o., PILA KUPKA s. r. o., MONTENERGO BRNO s. r. o., Petr Bárta – stavební práce, Vojta Tauš/PROFIFLEX s. r. o. Kuřim, Martin Boček /ELEKTROBOCK CZ s. r. o. Kuřim, Josef Říha, Pavel Novák a Ivanka, babička Jarka, Smíšené zboží Zacpalovi, VITAR s. r. o. Zájemci o tuto hru se v Šerkovicích setkají příští rok v již tradičních termínech – v červnu a září. Více o pétanquovém dění v Tišnově a Šerkovicích: www.repete-tisnov.webnode.cz.

Miroslav Randuch

Další článek:
Předchozí článek: