Fungování uzavřeného Inspira

Fungování uzavřeného Inspira

Nařízená vládní opatření proti šíření koronaviru zasáhla i naši organizaci, jakožto službu zbytnou. Omezení činnosti však přišlo již po dvou dnech od  spuštění kroužků, a tak nezbylo nic jiného než začít s jinou formou výuky. Za zavřenými dveřmi Inspira se toho děje hodně. Učíme se točit a stříhat výuková videa, mluvit před kamerou, setkávat se pomocí komunikačních kanálů a pracovat na dálku.

Účastníkům zájmového vzdělávání nabízíme distanční setkávání pomocí Inspiro youtube kanálu, videokonferencí či livestreamu, protože sociální kontakt s kamarády ze stejného kroužku je neméně důležitý. Naši myšlenku sdílejí i externí lektoři, a tak i díky nim si mohou děti ve svém pokoji zatančit zumbu, slepit model rakety, zahrát si šachy nebo si vyrobit keramického ptáčka. A pokud toto nedostačuje, je možné zavítat na naši webovou stránku Inspiro online, kde je umístěna spousta materiálů a návodů činností, které zpestří doma trávený čas.
Přes webový portál www.mitkamjit.cz nabízíme nově i doučování pro žáky základních škol.

Až vám počítač přeroste přes hlavu, běžte ven. V této době je pohyb venku nesmírně důležitý, naše naučné a šifrovací stezky dají vaší procházce po Tišnově jiný rozměr. Někteří z vás se už prošli v podzimním večeru po krásné světýlkové cestě v parku u kostela. Tajuplná osvětlená stezka nabídla vašim dětem na svém konci setkání se zvířátky v životní velikosti. Copak asi nabídnou ostatní stezky? Nechte se překvapit.

Doba, ve které se nyní nacházíme, je plná výzev a zkoušek. Věříme, že si z ní odneseme plno nových a zajímavých podnětů a dovedností. Těšíme se, až se se všemi ve zrekonstruovaném Inspiru zase uvidíme, do té doby čerpejme elán a inspiraci pro další osobnostní i profesní rozvoj, pomáhejme druhým a zůstávejme optimisty.

Ivana Kroutilová

Další článek:
Předchozí článek: