Pestrá nabídka kroužků

Pestrá nabídka kroužků

Zatímco si děti ještě užívají posledních dní letních prázdnin, v Inspiru jsme již v plném proudu příprav nabídky kroužků pro školní rok 2020/21.
On-line přihlašování na kroužky bude probíhat od čtvrtka 3. září 2020 s možností přihlášení přes naše webové stránky www.svcinspiro.cz/nabizime/
krouzky-kurzy/. Začátek výuky v kroužcích je 1. října.

V nabídce se můžete těšit na pár novinek:
Retrohrátky – kroužek plný her z časů, kdy ještě nebyly mobilní telefony a počítač nebyl vybavením každé domácnosti. Pamatujete se na školku s míčem nebo skákání přes gumu? Hraní kuliček, skákání panáka, přebírání provázku? To vše si s dětmi zkusíme a občas přizveme i rodiče, aby si mohli zavzpomínat.

Králičí hop – je kroužek určený pro všechny děti a jejich králičí mazlíčky. Králičí hop je sport, kdy králík skáče přes překážky a dítě mu dělá vodiče. Děti se naučí mít zodpovědnost za svého zvířecího kamaráda a s kamarády si vzájemně mohou předat informace ohledně péče o králíčky.

Badatelský klub – chystáme pro děti, které chtějí věcem přijít „na kloub“. Pro děti je přirozená zvídavost a touha objevovat. Kladou vám často otázky Proč…? Jak…? Kdy…? Kde…? Přihlašte je na Badatelský kroužek a pojďte s námi bádat. Děti se promění ve vědce a díky metodě čtyř badatelských kroků kladou otázky, formulují hypotézy, plánují postup jejich ověření, provádějí pokusy, vyhledávají a třídí informace, vyhodnocují
výsledky, formulují závěry, které nakonec prezentují před ostatními. Učí se tak dovednostem využitelným v dospělosti, týmové spolupráci a kritickému myšlení.

Lovci podnikavých duchů – zapojili jsme se do krajského projektu zaměřeného na rozvoj kreativity a podnikavosti dětí, jejich aktivního postoje k životu a posilování touhy po hledání příležitostí pro uplatnění vlastních schopností. Děti prožívají dobrodružný příběh, ve kterém se stávají členem jednoho z týmů hledajících tajemné bytosti – Podnikavé duchy. O nich legendy tvrdí, že ten, kdo získá jejich životní karty, dostane řadu zvláštních schopností. Pátrání není jednoduché. Ve vysokých horách, křivolakých uličkách měst, v historických archivech, pod hladinou moří… Tam všude bude  potřeba hledat stopy vedoucí k bytostem, které jsou opředeny pavučinou záhad a dávných tajemství.

Modelářský kroužek pro děti s tatínky s dětmi – tatínci si jako velcí kluci mohou splnit svůj sen a přijít si se svými dětmi vyrábět do modelářského kroužku modely letadel.

Jóga pro teenagery – lekce jógy pro „náctileté“, kde se mohou protáhnout mezi svými vrstevníky.

HLEDÁME VEDOUCÍ KROUŽKŮ – LEKTORY
Na nový školní rok hledáme vedoucí těchto kroužků: horolezecký, florbalový, mladý architekt, míčovky, badminton, králičí hop. Hledáme i lektory s nápady na nové kroužky. Zájemci se mohou ozvat na reditelka@svcinspiro.cz. Podmínkou je věk 18 let, trestní bezúhonnost, ideální je pedagogické vzdělání (či studium), komunikativnost, flexibilita, samostatnost. Práce je na DPP 130 Kč/hod. Benefitem je přátelský kolektiv pedagogů a vždy nabídnutá „pomocná ruka“.

Na konci školního roku 2019/2020 jsme vyzvali děti k vyplnění dotazníků, v nichž nám odpověděly, jak byly v uplynulém období v kroužcích spokojeny. Vyčetli jsme z dotazníků, že děti kroužky baví, jsou spokojeny s lektory a v kroužcích si našly spoustu kamarádů. Podle všeho můžeme i v následujícím školním roce počítat v kroužcích s hojnou návštěvností. Už se na děti těšíme!

Zavedenou službou, již Inspiro nabízí pro pracující rodiče žáků prvního stupně, je Dětský klub. Je s oblibou využíván dětmi čekajícími v Inspiru na svůj kroužek nebo těmi, které po kroužku potřebují počkat na rodiče. Možnost jeho využití bude opět od září 2020. Informace a přihlášení:
dklub@svcinspiro.cz, www.svcinspiro.cz/projekty/detskyklub/.

O dětském klubu očima lektorky:
„Dětský klub je místem, kde se snažíme o respektující přístup k dětem. Nevytváříme umělou idylu, a proto se tu a tam může stát, že všichni nejsme nejlepší kamarádi. Snažíme se ale přijmout fakt, že každý je jiný a že v jinakosti je vlastně ta největší krása. Chceme, aby se děti u nás cítily dobře a sebevědomě, zároveň aby ctily osobní prostor a hranice všech ostatních. Hrajeme si, tvoříme, čteme, povídáme si, staráme se o zvířecí kamarády z Inspira, občas se pereme a hádáme, prostě v klubu žijeme se vším, co dny přinášejí. Od nového školního roku chystáme klidový kout s knihovnou a taky bychom rádi navázali na započaté badatelské aktivity, které byly v březnu 2020 přerušeny.“

V září chystáme tvořivou dílnu o Václavských hodech. Během hodového veselí se můžete na chvíli zastavit, navštívit Inspiro dílničku a vyrobit si pěknou památku na letošní hody inspirovanou lidovými motivy našeho kraje. V sobotu 26. 9. 2020 od 9 do 15 hod. na náměstí v Tišnově. Srdečně vás zve kreativní „Inspirotým“.

Inspiro a Evropský týden mobility:
Do celorepublikové akce Evropský týden mobility (ETM) ve dnech 16.–22. září 2020 se Inspiro zapojí několika akcemi určenými pro širokou veřejnost, jako např. aktivity spojené s otevřením nové cyklopropojky na Ostrovci či přednášky s odborníkem na dané téma. Jste srdečně zváni a těšíme se na vás. Konkrétní informace budou zveřejněny na našem facebookovém profilu.

tým pedagogů Inspira

Další článek:
Předchozí článek: