Tišnovští stolní tenisté jsou opět v 3. lize

Tišnovští stolní tenisté jsou opět v 3. lize

Pro spolek stolního tenisu Koral Tišnov byla uplynulá sezóna úspěšná. Nebyla to náhoda nebo štěstí. V klubu již několik let probíhá profesionální tréninkový proces, který řídí zkušení trenéři, a tak není divu, že výkonnost hráčů stoupá.

Družstvo „A“ sezónu nezačalo dobře, v polovině sezóny se motalo ve spodní části tabulky a při vyrovnanosti družstev bylo ohroženo sestupem z divize. Dvě kola před polovinou sezóny přišel velký obrat v podobě deseti vítězství z jedenácti. Áčko tak neprohrálo do konce sezóny žádné utkání na domácí půdě. Družstvo hrálo v sestavě Dospíšil Jiří ml., Antoš Jiří, Vitula Josef a Sedlář Jakub.

Z důvodu pandemie řídicí svaz zrušil poslední dvě soutěžní kola. Po takto ukončené soutěži družstvo „A“ skončilo na zaslouženém 2. místě, což znamená postup do 3. ligy. Družstvo „B“ díky změnám pravidel o postupech a sestupech se udrželo v krajské soutěži 2. třídy. Tato soutěž v příští sezóně bude velkou zkouškou pro nejlepší hráče z řad žáků. K úspěchům patří i postup družstva „C“, ve kterém hrají čtyři nejlepší žáci Krištof Lukáš, Tomáš a Zdeněk Bahenští, Kurdiovský Matěj doplnění zkušenými hráči Dospíšilem Pavlem ml. a Dospíšilem Jiřím st. Toto družstvo již tři roky po sobě postupuje z prvního místa do vyšší soutěže. V příští sezóně bude družstvu „C“ slušet okresní soutěž 2. třídy.

Lze jen doufat a přát si, že veškerý život a také ten sportovní se dostanou do normálního stavu a budeme mít možnost náš sport rozvíjet, a to hlavně z řad mládeže. V posledních letech je o stolní tenis velký zájem a bylo by škoda, aby se tento trend zastavil. Přijď mezi nás. Touto cestou bych chtěl poděkovat všem příznivcům stolního tenisu, kteří formou dotačních programů, smlouvami o sponzorství a pronájmem přispívají na činnost stolního tenisu, zejména městu Tišnov, firmě Koral Tišnov, s. r. o., ZŠ Smíškova Tišnov a SSK Tišnov, z. s.

Rostislav Černoch

Další článek:
Předchozí článek: