Tišnovský basketbal už nejsou jen dívky

Tišnovský basketbal už nejsou jen dívky

Zdravíme všechny příznivce bezedných košů. Je to již devátý měsíc, co se kolem trenéra Vlastimila Havlíka tvoří tým mladých „baskeťáků“. Z těch, kteří trénovali ve smíšené přípravce, a ze synů současných asistentů se postupně vytvořil tým zvědavých kluků, kteří si zpočátku hráli na basket.  Prvními krůčky v dresech a zápasech v soutěži U12 byla radost pozorovat, jak vzniká parta kluků, kteří se chtějí o své místo v basketbalovém světě poprat. Velkou radost a hlavně velký dík jim patří proto, že to nejsou vrstevníci. Museli se naučit spolu komunikovat, spolu hrát, jeden druhého podržet…

V družstvu najdeme ročníky 2011 až 2006. A i přesto po Novém roce přišla velká sláva v podobě prvního vítězství. To klukům zachutnalo. Myslím, že to byl mezník mezi „hrát si na basket“ a „hrát basket“. Můžu zodpovědně říct, že kluci vědí, proč je basket baví. Čím víc umí, tím je to veselejší. Nyní bohužel naši vítěznou vlnu spláchl koronavirus. Ale už opět trénujeme. Před začátkem nové sezóny budeme už DVA. Dva týmy kluků. Mladší budou přihlášeni do soutěže U11 a starší do U14. A co to znamená? Abychom byli silnější, rychlejší, lepší, nejlepší, rádi přivítáme mezi sebou všechny kluky základní školou povinné. Mohl bych říci: „To je vše, co jsem chtěl napsat.“ To nejdůležitější, co chci sdělit, je: Velký dík, vám kluci, za vše, za vaši snahu. Velký dík, vám rodiče, za spolupráci, atmosféru při zápasech, to je nepopsatelné. Těšíme se na srpnové soustředění v Bystřici nad Pernštejnem a novou sezónu. Díky patří našemu zázemí Vlaďce Knoflíčkové a Beatě Adamcové a dalším, kteří za námi stojí.

Pokračují nábory pro dívky roč. narození 2011 a mladší, i pro chlapce ročník 2007–2013. Informace získáte na www.basket.tisnov.cz nebo u kontaktních osob: B. Adamcová: 604 749 918, M. Knoflíček: 606 143 874 a Z. Havelek: 605 481 251.

A ještě několik informací o klubu. Bohužel se basketbalové soutěže nedohrály. Tím například naše ženy přišly o možnost postupu do 2. ligy. Nicméně nezahálíme a po vládním rozvolnění jsme opět v tréninkovém procesu. Trénují všechny kategorie od U11, kluci, až po ty nejstarší. Využíváme venkovní prostory, kde se věnujeme fyzické přípravě i práci s míčem. Všechny tyto aktivity se určitě projeví v následující sezóně, na kterou se všichni těšíme.

Vlastimil Havlík, Robert Bílý, Zdeněk Havelek

Další článek:
Předchozí článek: