Kampaň Regiony sobě – Prezentace zajímavých místních podniků

Kampaň Regiony sobě – Prezentace zajímavých místních podniků

Místní akční skupiny (MAS) Brána Vysočiny se snaží o rozvoj našeho území a stále pracujeme na možnostech, jak pomoci zajímavým místním podnikům. Připravili jsme článek do Tišnovských novin, v rámci spolupráce s Celostátní sítí pro venkov chystáme propagační karty pro místní  zemědělce a producenty a zapojili jsme se také do celostátní kampaně Národní sítě Místních akčních skupin (NS MAS) s názvem Regiony sobě.

NS MAS v rámci této kampaně připravila webové stránky www.regionysobe.cz, kde je k dispozici mapa celého území ČR, sloužící k propojování lokálních místních producentů se zákazníky. Na mapě se postupně objevují ikonky zajímavých podniků se zatříděním do kategorií (obchody a prodejny, potraviny a přírodní produkty, řemesla apod.). Po kliknutí na ikonku se zobrazí propagační profil daného podniku s informacemi (popis, co podnik nabízí, fotografie, kontakt a informace, pod jakou MAS spadá).

Zákazník se bude moci prostřednictvím profilu s daným podnikem spojit a zakoupit si produkt/voucher/službu. Vouchery jsou v současné době velmi oblíbenou formou podpory konkrétního podnikatele. Nákupem voucheru a jeho uplatněním v budoucnosti mohou zákazníci podnikatelům pomoci trochu překlenout současnou krizovou situaci. Vyhledávání v mapě bude možné jak dle jednotlivých MAS (např: Jihomoravský kraj -> MAS Brána Vysočiny), tak i klasickým způsobem zoomováním na dané území. Tato unikátní databáze na jedno místo shromažďuje to nejkvalitnější, co nám venkov dává a co je třeba zachovat. Doufáme, že ji využijí nejenom zákazníci z regionů, ale také turisté, kteří stráví letošní léto v Česku. Pokud kdokoli z vás čtenářů bude plánovat letní dovolenou, můžete mapu využít jako další zdroj informací, jaká místa navštívit a co zajímavého si z dovolené přivézt domů.

Máte-li zájem o propagaci nebo pokud znáte nějaký zajímavý podnik, který by ocenil podobnou propagaci, kontaktujte nás, prosím, na e-mailu prv@masbranavysociny.cz. Více informací na webu www.masbranavysociny.cz.

Milan Kouřil

Další článek:
Předchozí článek: