Městská knihovna Tišnov doporučuje

Městská knihovna Tišnov doporučuje

Z novinek:

Witowská Světlana / Moučková Kamila: Hlavou proti zdi
Moderátorka ČT Světlana Witowská jako svoji první knihu sepsala rozhovory s moderátorkou Kamilou Moučkovou. V knize vzpomíná na začátek jednoho z nejtragičtějších momentů české historie, když z obrazovky Československé televize informovala o obsazení země vojsky Varšavské smlouvy. Kniha prozrazuje i leccos o jejím soukromí. Zpříma, pravdivě, vtipně, někdy i ostře komentuje současné dění na naší politické scéně.

Hrovatová, Nina Mav: Jak myška hledala kamarády
Osamělá myška by si moc ráda našla kamarády. Vydává se na cestu do lesa, který umí být pořádně strašidelný. Potká spoustu laskavých tvorů, jenže rychleji mluví, než myslí, takže každé zvířátko nakonec něčím urazí. Nakonec si sama uvědomí, že není důležité, jak kdo vypadá, ale jaký je uvnitř.

Stojí za přečtení:

Cunningham, Michael: Tělo a krev
Americký autor je držitel Pulitzerovy ceny z 1999 za svůj román Hodiny. Děj knížky Tělo a krev sleduje čtyři generace rodiny Stassosových v Detroitu od roku 1935. Každá kapitola je datovaná a věnovaná jedné postavě rodiny Stassosových. Jak je pro Cunninghama typické, dávkuje čtenáři lásku
v nejrůznějších podobách, rodinné a partnerské vztahy, stárnutí i smrt.

Gleitzman, Morris: Kdysi
Australský autor napsal pro starší dětské čtenáře knížku, v které se inspiroval osudem Janusze Korczaka, polského židovského lékaře. Ten, když byl počátkem srpna 1942 nařízen transport dětí do vyhlazovacího tábora Treblinka, se rozhodl, že půjde s nimi, přestože nemusel. V prvním dílu čtyřdílné řady čtenář vidí okupované Polsko očima hlavního hrdiny, devítiletého Felixe z dětsky naivní perspektivy.

Dagmar Kopřivová

Další článek:
Předchozí článek: