The Naked Truth – Odhalená pravda

The Naked Truth – Odhalená pravda

Divadelní hit „o ženách a pro ženy, který by ovšem měli vidět i muži, pokud nemají strach“ britského dramatika Dava Simpsona doprovází tento slogan od manchesterské premiéry v roce 2008.
Ryze dámská jízda šestice žen, které by se jinak nepotkaly, spojí ve vesnické tělocvičně kurz pole dance – tance u tyče. Mohutná Bev má prořízlou pusu a hezkých pár kilo navíc, Fait je neskonale popletená naivka, povýšená Trisha s útlou postavou spolkla všechnu krásu světa, vdaná Rita s dospívajícími dcerami působí jako cynická realistka, jež nejde pro ostřejší slovo daleko. K této nesourodé skupině se přidává starší tajemná Sarah a jako lektorka tance má tyto ženy na povel bývalá tanečnice Gaby.
Scéna rozehrávaná lekcí základních prvků tance u tyče mimoděk odhaluje kapitoly života každé z aktérek, jejich motivace i hlubší patra nitra. Dřinu a humor střídají okamžiky dojetí, jako věrohodně podaný ženský svět se všemi náladičkami i půtkami. Rozjívená i lehce přisprostlá atmosféra ženského popichování se ale nakonec zlomí. Když nejstarší Sára vytáhne silikonovou protézu vlastního ňadra, jdou všechny žabomyší války stranou
a hrdinky dokáží táhnout za jeden provaz.
Pole dance má erotický náboj, ale je to hlavně obrovská dřina. Díky zvládnutí této pohybové aktivity hereček se i česká adaptace honosí špičkovými výkony. Na čele s držitelkou Českého lva Gabrielou Míčovou potkáte známé tváře Markéty Plánkové, Petry Špindlerové, Kláry Apolenářové, Anny Stropnické, Hany Kusnjerové, Alžběty Vaculčiakové, Aleny Bazalové a Natálie Tichánkové.

Jak pole dance všechny herečky zvládly, můžete ocenit v pátek 17. ledna 2020 v sále Kina Svratka v Tišnově. Začátek představení je v 19.00 hodin, vstupné základní 480 Kč, snížené 430 Kč. Představení agentury StageArtCz ve spolupráci s Divadlem Bolka Polívky.

Vladimír Vecheta

Další článek:
Předchozí článek: