Čtyři adventní dárky od Inspira

Čtyři adventní dárky od Inspira

Protože počasí posledních dní moc nevybízí k procházkám, připravili jsme pro děti i ostatní obyvatele Tišnova pár lákadel, která jim při chůzi městem mohou rozveselit a zpříjemnit den.

Na chodnících můžou narazit na krátké bílé nápisy, které vznikly s podporou MAP Tišnov a svolením města Tišnova. Jde o krátké výzvy, které jsou zacíleny na to, že ve spěchu všedních dní se možná málo díváme kolem sebe nebo ně- které osobní úkoly donekonečna odkládáme. Proto nápisy např. vyzývají zamyšleného chodce k telefonátu blízké osobě nebo kráčející nečekaně rovnou šlápne na slunce, kde si cestou do práce dobije energii. Zasmát se chodec může nad výzvou, ať se pro omládnutí projde kaluží. Ve Farské zahradě jsme dětem připravili takový malý adventní dárek. Čeká je tu malovaná pohádková úkolovka. Potkají  se s pohádkovými postavami: Třemi bratry, Králíky z klobouku, Lichožroutem a ověří si své znalosti z pohádek.

Po celý prosinec mohou také děti navštívit odvrácenou stranu Květnice, kde najdou poblíž  Besénku  šifrovací úkoly s vánoční tematikou. Po splnění úkolů získají indicii k nalezení vánočního překvapení.

Podél cyklostezky do Železného čeká na všechny, kteří si chtějí protáhnout svaly, Fyzická úkolovka. Díky ní si budou moci vyzkoušet různé cviky pro posílení fyzické kondice před Vánocemi  a i po nich v rámci plnění svých novoročních předsevzetí. Pro rodiny na sváteční vycházce může být jejím příjemným zpestřením.

pedagogický tým Inspira

Další článek:
Předchozí článek: