Městská knihovna Tišnov doporučuje

Městská knihovna Tišnov doporučuje

Z novinek:
Backman Fredrik: Životní terno
Autor pochází ze Stockholmu, pravidelně píše sloupky do novin a na svůj blog. Příběh Životní terno byl prvně zveřejněn v helsingborském deníku na Štědrý den roku 2016. Napsal jsem ho jedné prosincové noci, kdy moje žena a děti spaly jen kousek ode mě. Cítil jsem se hrozně unavený – měl jsem za sebou dlouhý a zvláštní rok, během něhož jsem trpěl neúměrným stresem. A tak jsem ve tmě přemýšlel o životních volbách, o tom, jak každý den, na každém kroku, dáváme přednost jedné cestě před druhou. Autor napsal příběh plný silných emocí vyprávěný smrtelně nemocným mužem, který rekapituluje formou dopisu svůj život. V nemocnici potkává stejně těžce nemocnou pětiletou
holčičku, která nahlíží na nevyléčitelnou nemoc dětskýma očima.

Krolupperová Daniela: Vánoční pohádka
Vánoční pohádkou dětské čtenáře provedou sourozenci Maruška a Josífek. Jejich rodiče se starají o hospodářství a samo sebou, že podle svých sil pomáhají i děti. Podzim vystřídala zima, jejich vesnice zasypal sníh a děti se nejvíc těší, až tatínek zapřáhne koníka a pojedou prodat mouku do města a poklonit se Jezulátku. Ale co se nestane, Jezulátko zmizí. A dětem nezbývá nic jiného než vymyslet lest, jak přemoci  pekelné mocnosti a vrátit Jezulátko na své místo a můžou konečně nastat Vánoce a po zimě přijít jaro.

Stojí za přečtení:
Šťastné a veselé: Michal Viewegh, Petr Šabach, Martin Šmaus, Irena Obermannová, Iva Pekárková, Jan Balabán, Eva Hauserová, Jaroslav Rudiš, Daniela Fischerová
Sbírka povídek českých autorů nepřináší čtenáři pohled na Vánoce plné pohody, ale podává Vánoce netradičně s melancholií, skepsí, s nezájmem. Nahlédneme, jak Vánoce tráví servírka zklamaná ze svého ženatého přítele, osamělý stárnoucí učitel v penzi, dívka, která utekla z domova, žena s diabetem, dospělý syn, co si vymyslí kvůli mamince imaginární přítelkyni, bezdomovkyně Magda. Ne všem se podaří strávit Vánoce v tradičním duchu a v rodinném kruhu.

Jo Nesbo: Zachrání doktor Proktor Vánoce?
Současný norský spisovatel je původním vzděláním ekonom a finanční analytik. V naší knihovně patří k nejčtenějším a nejžádanějším autorům severských kriminálek. Svoje spisovatelské portfolio rozšířil i o knížky pro odrostlejší dětské čtenáře. Zatím v posledním díle humoristické série o doktoru Proktorovi, se doktor společně s Lízou a Bulíkem musí postavit chamtivému obchodníkovi, který skoupí veškerá práva na Vánoce. Aby mohly Vánoce zachránit, musí se vypořádat i s vánočním skřítkem, který nadělování dárků dávno pověsil na hřebík.

Zdroj obálek: http://obalkyknih.cz

Další článek:
Předchozí článek: