Výstava minerálů z pohledu T. J. Sokol Tišnov

Výstava minerálů z pohledu T. J. Sokol Tišnov

Ve dnech 1. až 3. listopadu se v tišnovské sokolovně uskutečnila tradiční výstava minerálů Minerál Tišnov. Od roku 2017 ji pořádá T. J. Sokol Tišnov ve spolupráci s Galerií Patriot a kromě prostor sokolovny a gymnázia je využívána i hala SSK.

Pro sokoly to znamená během týdne připravit v těchto prostorách výstavní plochy pro vystavovatele, osvětlení ploch a zajistit pořadatele pro hladký průběh výstavy. Od roku 2017 věnujeme větší péči vybavení pro stavbu výstavních ploch, nakoupili jsme koberce do haly, nové stojany (kozy) a desky, které zjednodušují a urychlují přípravu. Díky brigádníkům z řad sokolů i studentů gymnázia se nám podařilo připravit sokolovnu, halu i gymnázium velmi rychle tak, že vystavovatelé mohli již ve čtvrtek odpoledne chystat své plochy na výstavu. Úklid v neděli po ukončení výstavy proběhl hladce i díky členům oddílu karate a jejich rodičům, kteří také přiložili ruku k dílu.

Jsme rádi, že se nám podařilo udržet vysoký zájem vystavovatelů i návštěvníků o naši výstavu navzdory velké konkurenci ostatních mineralogických burz a e-shopů s minerály. Jarní výstavy v roce 2019 se zúčastnilo 207 vystavovatelů a 6 025 návštěvníků, podzimní 206 vystavovatelů a 6 344 návštěvníků.

Helena Žižlavská

 

Další článek:
Předchozí článek: