Šerkovický pétanque

Šerkovický pétanque

V neděli 15. září se uskutečnil tradiční turnaj dvojic pro děti i dospělé v pétanque „Šerkovické koulení“ ve sportovním areále v Šerkovicích. Šlo o jubilejní 25. turnaj od roku 2007. Prezentovalo se 36 soutěžících dvojic – 26 párů dospělých a 10 párů dětí, proběhla plánovaná kompletní 4 kola turnaje, celkem 72 zápasů.

V kategorii dětí obsadily 1.- 3. místo dvojice ze Šerkovic a Brna. Bez prohry zvítězili Robin Čech – Silvie Tesařová před dvojicemi Kuba Říha – Lukáš Krejčiřík a Katka a Kristýna Učňovy.

V kategorii dospělých prošly turnajem bez jediné porážky první dvě dvojice: vítězná šerkovická Libor Irena a Radim Čechovi a druhá Pavel Kuman – Tomáš Olbort z Brna, Libor a Ondřej Vítovi ze Svatoslavi obsadili 3. místo.

Konečné celkové výsledky dospělých:

  1. Irena a Radim Čechovi (Šerkovice)
  2. Pavel Kuman a Tomáš Olbort (Brno)
  3. Libor a Ondřej Vítovi (Svatoslav)
  4. Libor a Lada Bahenští (Šerkovice)
  5. Jura a Lucka Jagošovi (Brno)
  6. Aleš Tesař a Jan Vaščák (Šerkovice/Lomnice)

 

Kategorie dětí – konečné pořadí:

  1. Robin Čech a Silvie Tesařová (Šerkovice, Brno)
  2. Kuba Říha a Lukáš Krejčiřík (Šerkovice)
  3. Katka a Kristýna Učňovy (Brno)
  4. David a Lucka Tesařovi (Šerkovice)
  5. Bruna a Monika Jagošovi (Brno)
  6. Daniel Kupka a Eva Konečná (Železné, Brno)

 

Věcné ceny pro všechny a medaile se symboly pétanque soutěžícím věnovala Obec Šerkovice a další sponzoři: Ing. Dana Buterinová – Vinotéka, Montáže staveb – Květoslav Tesař, STYLE SPORT – Renata Zámečníková, EKOPALIVA VÍT – Libor Vít, Iva Tesařová – Zdraví a krása, poradenství /LR, Reakce s.r.o, PILA KUPKA s.r.o., MONTENERGO BRNO s.r.o., Petr Bárta – stavební práce, Vojta Tauš / PROFIFLEX s.r.o. Kuřim, Martin Boček / ELEKTROBOCK CZ s.r.o. Kuřim, Pepa Říha, Pavel Novák a Ivanka, babička Jarka…).

 

Zájemci o tuto zajímavou hru se v Šerkovicích setkají příští rok v již tradičních termínech, v červnu a září. Více na www.repete-tisnov.webnode.cz.

za pořadatele Miroslav Randuch

Další článek:
Předchozí článek: