Tišnovské karate na mistrovství světa

Tišnovské karate na mistrovství světa

V Hradci Králové se konalo od 15. do 21. července Mistrovství světa SKIF karate. Česká republika byla požádána o uspořádání této vrcholné soutěže, protože Japonsko se z důvodu konání Letních olympijských her 2020 pořadatelství zřeklo.

Mistrovství světa se zúčastnilo 1 700 závodníků z více než padesáti zemí světa. Měli jsme tu čest, že se zástupci našeho oddílu Petr Jůza, Tomáš Matulka, Žaneta Konvalinová a Lucie Musilová na základě kvalifikačních výsledků mohli taktéž této akce zúčastnit. Tato soutěž byla jedinečná nejen vysokou sportovní úrovní závodníků, ale měla i obrovskou společenskou prestiž. Celková atmosféra soutěží i slavnostní zahájení byly nezapomenutelnými zážitky.

Výsledkově se nám nepodařilo dosáhnout finálových umístění, ale všichni bojovali s maximálním nasazením a rozhodně neudělali nikomu ostudu. V každé disciplíně startovalo kolem 50 závodníků na světové úrovni. Pro každého z nás to byla obrovská zkušenost. Při některých zápasech byla na stadióně atmosféra spíše jako při hokejovém utkání. Bylo to prostě něco neuvěřitelného a dosud nezažitého. Nejlepších výsledků celkově dosáhli karatisté z kolébky karate z Japonska a ukázali světu, že jsou opravdovými top závodníky.

Věřím, že tato událost bude nadále motivovat všechny členy našeho oddílu tak, aby na sobě tvrdě pracovali a snažili se budovat svůj pevný charakter, zdraví a lidskou stránku osobnosti. To jsou cíle, ke kterým cvičení karate směřuje.

Petr Jůza

Foto: archiv Petra Jůzy

Další článek:
Předchozí článek: