Klub SKB Tišnov se rozrůstá

Klub SKB Tišnov se rozrůstá

Zdravíme všechny, kteří podporují pohybovou aktivitu dětí a mládeže v našem městě. Není jednoduché v dnešní době zaujmout a věnovat se ve svém volném čase dětem, které se rozhodly nakouknout a vyzkoušet si i jiné věci než moderní techniku, která je zahlcuje! Proto všem, kteří takto přemýšlí klobouk dolů.

Loňská sezona 2018/2019 byla velice úspěšná. Od nejmladší přípravky, kam docházelo v průměru 25 dětí (dívky i chlapci) dvakrát týdně a kde preferujeme hlavně pohybové hry, koordinaci, gymnastiku a seznamování s míčem, navazuje starší přípravka, která si již vyzkoušela několik basketbalových turnajů se svými vrstevníky. Další věkové kategorie pokračují v oficiálních soutěžích ČBF U11, U13, U15, U19. Celkový počet dětí a mládeže se v klubu pohybuje kolem 110.

Z těchto věkových kategorií dokážeme vychovat hráčky, které mají nabídky a nacházejí uplatnění v extraligových dorosteneckých a ženských klubech v Brně – KP Brno či Žabovřesky Brno, například B. Adamcová, M. Knoflíčková (Haklová), S. Kocourková, V. Pololáníková, M. Adamcová, P. Knoflíčková, M. Cibulková. Do reprezentačního výběru U16, který se připravuje na ME byla vybrána P. Knoflíčková a největšího úspěchu dosáhla B. Adamcová, která se probojovala do nominace národního týmu žen na letošním ME.

Za odvedenou práci a čas je potřeba poděkovat našim trenérům B. Adamcové st., V. Knoflíčkové, V. Havlíkovi, P. Simonsové, R. Eklovi, J. Kopáčkovi, M. Dvořáčkovi, E. Štěpánkové, M. Knoflíčkovi.

Do nové sezony 2019/2020 jsme vstoupili poměrně brzy. Již v půlce května a v průběhu června jsme osobně navštívili několik ZŠ s nabídkou a oslovením dětí 1. až 5. tříd (dívky i kluci) do přípravek našeho klubu, které začínají od začátku školního roku. Tímto děkujeme ZŠ 28. října Tišnov, ZŠ Lomnice, ZŠ Dolní Loučky, ZŠ Předklášteří za vynikající spolupráci.

Protože se nám do klubu hlásí i více chlapců a s nimi i noví trenéři (tatínci – bývalí basketbaloví hráči), kteří se této kategorii budou věnovat, přihlásili jsme soutěž U12-kluci. Pokusíme se obnovit i mužskou složku.

A ještě jedna novinka. Začíná opět fungovat družstvo žen. Tímto zveme fanoušky na naše odchovankyně (loňské dorostenky U19) i na hráčky, které se vrací k basketbalu po mateřské či delší odmlce.

Na konci srpna nás čeká soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Jezdíme tam již spoustu let a podmínky pro děti, kterých se letos zúčastní cca 55, jsou tam naprosto ideální. Na soustředění navazují tréninky v Tišnově. Budeme se snažit co nejlépe se připravit na tuto sezonu, aby byla opět úspěšná, a hlavně bavila všechny – od přípravky, mládeže, dospělé až po trenéry.

Děkujeme městu Tišnovu za podporu našeho klubu a samozřejmě i naším stávajícím sponzorům.

Marek Knoflíček

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *