Procházky přírodou i plavba po Dalešické přehradě

Procházky přírodou i plavba po Dalešické přehradě

Pravidelné aktivity
Cvičení: pondělí 8–9 hodin (tělocvična CSS, cvičí pí Špačková)
středa 8–9 hodin (tělocvična CSS nebo v přírodě – sraz
zájemců u tělocvičny CSS), cvičení s prvky Hatha jógy,
cvičí Ing. Petra Tomšíková)
pátek 8–9 hodin (tělocvična CSS, cvičí pí Špačková)
Procvičování paměti: úterý 8.30–9.30 hodin, od 9.30 hodin zpívání
Procházky: čtvrtek od 13 hodin (v případě, že není jiná akce či výlet)
Tvořivé dílny: pátek od 13 do 15 hodin
Knihovna: pondělí a pátek 10–12 hodin
Všechny činnosti jsou určeny pro seniory z Tišnova a okolí (nejen z CSS).

Termíny plavání ve Wellness Kuřim
Další plavání budou probíhat od října 2019, vždy první a třetí středy v měsících. Odjezd od Podhorácké restaurace je v 11.45 hodin. Předpokládaný návrat do Tišnova v cca 15.30 hodin. Doprava a vstupné: 110 Kč. Přihlašování a bližší informace: Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325, Marta Špirková, mob. 773 590 274 nebo osobně v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742.

Poslechový pořad Písničky ze starých časů
Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX vás zvou na závěrečný poslechový pořad cyklu Ze starých časů, který má připraven a který taktéž komentuje pan Ing. Václav Seyfert. Přijďte se zaposlouchat ve středu 22. května – Zvláštní zoologická zahrada. Sejdeme se v knihovně CSS Tišnov v 15 hodin. Vstupné dobrovolné.

Bachovy bylinné esence
Centrum sociálních služeb Tišnov Vás zve na přednášku (besedu) týkající se systému 38 Bachových květů z divoce rostoucích rostlin a stromů, které slouží ke zvládnutí přechodných negativních nálad mysli. Za všemi nemocemi a utrpením se skrývá strach, úzkost, neklid, obavy a starosti – mentální formy, se kterými se ztotožňujeme, a které tak omezují radostné a harmonické prožívání naší zkušenosti v tomto světě, která je pomíjivá. Nemoc je jedním ze způsobů, prostředků, kterým nás naše „duše“ obrací k uvědomění Jediné podstaty Vědomí Já jsem. Pomocníkem k tomuto návratu, k rozvíjení vnitřní dokonalosti a mostem ke spojení s naší intuicí, jsou i Bachovy esence, připravené ze zdrojů přírody. Korespondují s našimi pozitivními i negativními vlastnostmi, a proto jsou schopny vyrovnávat důsledky emoční nerovnováhy, která je pak příčinou nemoci. Pomáhají nám projít, pochopit a pustit se příčin našich omezení, ze kterých se generuje utrpení, pomáhají nám dosáhnout vnitřní rovnováhy mezi tělem, duší a duchem.Na přednášku (besedu) Ing. Petry Tomšíkové můžete přijít ve středu 29. 5. 2019 v 14.00 hodin do knihovny CSS Tišnov, Králova 1742. Budu se na Vás těšit. Vstupné dobrovolné.

Senior 21. století – Leseb a gayů se nebojí
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na besedu týkající se otázky leseb, gayů, bisexuálních a trans (LGBT) osob. Budeme sdílet své názory, zkušenosti, naděje i obavy a popovídáme si na toto téma, a to ve středu 12. 6. 2019 od 13.30 hodin v knihovně CSS Tišnov, Králova 1742. Beseda je určena všem, pro které věk v občanském průkazu neznamená překážku v poznávání světa kolem. Mezigenerační dialog vítán. Vstupné zdarma, občerstvení zajištěno. Moderátorka: Mgr. Jolana Novotná, zakladatelka a koordinátorka programu o LGBT stárnutí PROUD, z. s., a odborná poradkyně pro pozůstalé.

Plavba po Dalešické přehradě, exkurze do vodní elektrárny Dalešice a prohlídka „Postřižinského“ pivovaru
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve v pondělí 24. 6. 2019 na plavbu lodí po Dalešické přehradě, dále exkurzi do vodní elektrárny Dalešice a návštěvu pivovaru Dalešice, kde poobědváme (menu 300 gramů, 149 korun) a zhlédneme prohlídku historické části pivovaru, respektive Muzeum rakousko-uherského pivovarnictví (stará kotelna, strojovna a zrekonstruovaná historická varna – místo natáčení slavné koupací scény z filmu Postřižiny). Dále se dozvíme o historii Dalešického pivovaru i parostrojní výrobě piva. Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace je v 7.45 hodin. Cena 380 Kč. V ceně zájezdu je doprava autobusem, lodní vstupenka, exkurze vodní elektrárny Dalešice a vstupenka na prohlídkový okruh – Muzeum rakousko-uherského pivovarnictví. Předpokládaný návrat v cca 16.30 hodin. Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325.
Upozorňujeme účastníky, že akce bude fotografována. Vybrané snímky budou zveřejněny na webových stránkách Centra sociálních služeb Tišnov, v části Fotogalerie, případně v Tišnovských novinách nebo v novinách Tišnovsko-Kuřimsko.

Petra Tomšíková, kulturní pracovnice

Další článek:
Předchozí článek: