Jen pro ten dnešní den…

Jen pro ten dnešní den…

V březnu jsme slavili Mezinárodní den žen. Tento svátek se slaví po celém světě již 111 roků. K tomuto významnému dni jsme již počtvrté vystoupili s programem v Domově pro seniory v Předklášteří.

S dětmi ze Střední školy, z oboru ošetřovatel/ka, a základní školy Tišnov jsme připravili vtipné básničky a deset nezapomenutelných melodií z filmů stříbrného plátna.

Proto se vraťme do minulosti, kdy galantnost, romantika a šarm byly předností každého muže. Letošním tématem byly černobílé filmy a půvabné melodie, které provázely téměř každý snímek.

Hned s první písničkou jsme věděli, že téma bylo zvoleno správně. Několik desítek seniorů se k nám připojilo po prvních tónech písniček Mám malý stan a Píseň pro Kristýnku. Velkým šlágrem, jak ve válečném období, tak i dnes, byly písně Noční motýl, Přednosta stanice a Jen pro ten dnešní den, které se nezapomenutelně vryly do paměti v podání slavných jmen – Hana Vítová, Vlasta Burian a Oldřich Nový.

Další hity jsme vybrali z repertoáru Rudolfa Antonína Dvorského a Karla Vacka. Hm, hm, ach ty jsi úžasná, Cikánko, ty krásná a Nikdy se nevrátí pohádka mládí, které znějí dodnes jako taneční melodie na plesech. Program jsme uzavírali slavnou písní Život je jen náhoda z filmu Peníze nebo život.

Široké úsměvy, oči plné slz a mohutný potlesk byly odměnou jak pro žáky, tak i učitele.

Jana Bártlová

Foto: Dana Staňková

Další článek:
Předchozí článek: