TyJáTr FEST – ty, já a trochu festivalu, 3. ročník

TyJáTr FEST – ty, já a trochu festivalu, 3. ročník

Vážení příznivci umění a kulturních zážitků, dovolte nám, abychom vás již potřetí pozvali na putovní kulturní festival TyJáTr FEST 2018. V květnovém čísle jsme již upozorňovali, že se festival čile připravuje, teď už vám můžeme sdělit podrobnosti. Není třeba zdlouhavě akci představovat, jen stručně uvádíme, že se jedná o uměleckou přehlídku souborů, seskupení a kapel z oblasti hudební, pěvecké, taneční a divadelní, a to z řad amatérských a ochotnických seskupení fungujících v regionu Tišnovska či blízkého okolí, a to pod záštitou Dobrovolného svazku obcí Tišnovsko.

Festival se opět bude konat tři po sobě jdoucí dny, tentokráte v termínu 7. až 9. září. Do letošního ročníku se s nadšením pustila obec Šerkovice, kde festival začíná v pátek 7. září od 17.00, v sobotu 8. září bude festival pokračovat v Kuřimské Nové Vsi od 14.00, a ukončení proběhne v neděli 9. září v městysi Lomnice od 13.00. Jedna z podmínek pro pořadatele je existence vhodných exteriérových prostor, kde může festival proběhnout a nám se opět podařilo pro akci získat obce, které takovými disponují. V Šerkovicích se tedy setkáme ve sportovně kulturním areálu, v Kuřimské Nové Vsi ve sportovním areálu a v Lomnici na krásném centrálním náměstí u kostela. Zajištěny jsou také potřebné technické podmínky a občerstvení jak pro účastníky, tak pro návštěvníky festivalu. V případě nepříznivého počasí je zajištěno suché zázemí.

I v letošním roce se můžete těšit na různorodá a originální představení našich ochotníků, tanečníků, zpěváků a muzikantů, kteří si pro vás připravili zajímavá a zábavná vystoupení. Uvidíte ty, kteří se vám představili během předchozích ročníků s novými divadelními, tanečními, pěveckými a hudebními kusy, ale také spatříte nové tváře, které už teď pilně trénují na svá vystoupení. I letos budou součástí akce drobné workshopy nejen pro děti, výstavy, představí se vám regionální umělci a volnočasové organizace. Polovinu vystupujících umělců tvoří dětské soubory a skupiny, program je tedy vhodný pro celé generace.

V přiloženém plakátu najdete podrobný program festivalu (pořadatel si vyhrazuje možnost změny), takže zmíníme pouze jmenovitě, koho letos můžete svou návštěvou podpořit: Inspiro Tišnov, Divoženy, STARá BANDa, Fe-MINA Železné, Victorius Hradčany, Stream Dance Dolní Loučky, Motýlí)D(efekt Kuřim, Karasovo divadlo Tišnov, Hr. Ladies Hradčany, LOTA Lomnice, Slovani Čebín, ZUŠ Tišnov, Cvrčci a P.A.T.R.O.N Nedvědice, KVJ Tišnov, Klapela Štěpánovice. Nově se můžete těšit na tyto soubory: NAVLNCE Veverská Bítýška, J-Band Lažánky, Pompony Osová Bítýška, TOM Band Tišnov a Divadelní spolek Moravské Knínice.

Věříme tedy, že i letos se vypravíte zakončit s námi prázdniny krásným kulturním zážitkem a podpoříte tak regionální umění. Jste srdečně zváni!

Bližší informace o programu budou uveřejněny na stránkách www.dsotisnovsko.cz, www.facebook.com/tyjatrfest1, na výlepových plochách obcí. Těšíme se na vás!

Za TyJáTr FEST tým Kamila Marek Ševčíková

Ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: