TyJáTr FEST je zase zpátky (7.9.-9.9.2018) – DSO Tišnovsko

TyJáTr FEST je zase zpátky (7.9.-9.9.2018) – DSO Tišnovsko

Rok se s rokem sešel a my již opět plánujeme další ročník festivalu zvaný TyJáTr FEST, který se uskuteční v termínu od 7. do 9. září. Divadelní soubory, taneční skupiny, hudební skupiny, umělecké workshopy, s tím vším se můžete setkat na festivalu TyJáTr FEST 2018. Letos se uskuteční již 3. ročník a pevně doufáme, že bude stejně úspěšný jako ty předešlé. Prvotní myšlenka byla uspořádat jednodenní akci v obci Železné, ale setkalo se to s takovým ohlasem a zájmem, že z toho vznikla víkendová akce. A rozhodně to stálo za to. Festival je pořád putovní. Co to znamená? Každý ročník pořádají jiné obce, většinou ty svazkové. V letošním roce ho pořadatelsky zajišťují obce Šerkovice, kde bude festival zahájen (7. 9. na hřišti), Kuřimská Nová Ves (8. 9. ve sportovním areálu) a městys Lomnice ho ukončí (9. 9. na náměstí). Celý projekt vzniká pod záštitou Dobrovolného svazku obcí Tišnovsko. Vše se bude konat opět v přírodních podmínkách a po zkušenostech z loňského ročníku jsme připraveni i na případný déšť.

Vraťme se ale k novému ročníku. V současnosti pro vás kompletujeme program, hledáme i nové tváře a zajímavé aktivity. Nicméně vše se dozvíte v letním vydání TN. Můžete se těšit jak na soubory z minulých let, tak i na nové, ještě neokoukané. S jistotu můžeme říci, že rádi odehrají, zazpívají nebo zatančí co nového se naučili.

V příštím čísle Tišnovských novin Vám prozradíme názvy souborů, kapel i jednotlivců, na které se můžete již teď těšit. Na co tedy nezapomenout? Přece: 7., 8. a 9. 9. 2018 se potkáme na TyJáTr FESTu 2018!

Za organizační tým festivalu Eliška Špačková

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: