Malá galerie tišnovských fotografů – Dominik Drábek

Malá galerie tišnovských fotografů – Dominik Drábek

S focením jsem začal ještě jako malý kluk, kdy se mi do rukou dostal krásný fotoaparát Flexaret. Byl to jeden z těch přístrojů, do kterých se koukalo shora a člověk si musel dát nějakou práci, aby vůbec našel v hledáčku, co chce fotit. Byla to ale kouzelná krabička se spoustou hýblátek, která mi hned učarovala. Postupně jsem se naučil, co a jak mám nastavit a focení se mnou bylo všude.

Vždy jsem byl nadšený fotografickou technikou, těmi úžasnými přístroji, které se mi dostaly do rukou a které vykreslovaly svět okolo mě. Poté se k tomuto nadšení přidalo také zaujetí kouzlem okamžiku. Ať už okamžiku západu slunce v krajině nebo třeba dobré nálady při focení portrétu. Jak mi kdysi řekl Pavel Smékal, na fotografii je krásné i to, že se člověk má celý život co učit a má se v čem zlepšovat. Dnes mám ze všech fotografických témat nejraději člověka. Ať už jeho zachycení při reportáži, tak hlavně jeho vystižení v portrétu.

V současné době mi dělá radost taky to, že se jako člen místního Klubu přátel fotografie mohu účastnit každoroční klubové výstavy nebo třeba komentovaného promítání fotek v kině. Více mých fotek si můžete prohlédnout na webové stránce www.fotodrabek.cz.

připravuje Václav Seyfert, redaktor TN

 

Další článek:
Předchozí článek: