Pozvánka na cyklistický závod pro děti

Pozvánka na cyklistický závod pro děti

Také máte pocit, že dnešní děti mají málo pohybu a jejich krčky jsou neustále nepřirozeně ohnuté vpřed při koukání do mobilních telefonů a jiných elektronických hraček? Souhlasíte s tím, že pro zdravý vývoj dítěte je důležitá i přiměřená míra soupeření s vrstevníky a pohyb na zdravém vzduchu? Pak vám nabízíme skvělou příležitost pro narovnání krční páteře vašich dětí. Na kole se totiž jezdí většinou s hlavou mírně zakloněnou a kolo je tak nejúžasnější kompenzační pomůckou pro ohnuté krčky vašich dětí. Oprašte bicykly, užijte si trošku tréninkových kilometrů a tučným písmem si do kalendáře zapište sobotu 12. května 2018.

V sobotu 12. května bude na kopci Stanovisko, nad místní částí Hájek probíhat už 3. ročník závodu malých cyklistů. Spolek VINOHRAD, Pavel Klepárník a nás osadní výbor pořádá v této krásné lokalitě cyklistické závody pro děti. Závodů pro dospělé je v okolí mnoho a některé z nich mají i dětské kategorie, ale „Hajánecké kolečko“ je závod především pro děti a tím je jiný! Tradičně jsou vypsány i kategorie odrážedel, pro děti do 4 let, které pojedou velmi nenáročnou trať na rovném úseku místní asfaltové komunikace. Další kategorie (od 4 let věku závodníků) se již vydají na opravdových kolech na náš slavný dvoukilometrový okruh kolem vrcholu Stanovisko. Podle věku a pohlaví jedou děti závody v délce od 2 do 6 km. Celý okruh je překvapivě rovinatý i když se startuje na kopci, protože Stanovisko není Květnice, ani Klucanina, ale jen takové malé návrší s nádherným výhledem do okolí. Rodiče mohou své malé závodníky pozorovat z vrcholu, na kterém je v prostoru startu a cíle stánek s občerstvením, travnaté parkoviště a atrakce pro ty, kteří právě nezávodí. Trať vede zčásti po polních cestách, ale je perfektně značena, takže se o děti nemusíte bát. Na místě je přítomen zdravotník, doprava je v období závodu přísně regulována a celkově je na bezpečnost malých závodníků kladen veliký důraz.

Soutěžit budeme opět o originální medaile a mnoho hodnotných cen od našich sponzorů. Na setkání s vámi se těší parta nadšenců ze Spolku VINOHRAD.

Spolek Vinohrad

Foto: archiv Spolku Vinohrad

 

Další článek:
Předchozí článek: