Sokolská akademie 2018

Sokolská akademie 2018

V neděli 25.2. 2018 pořádal TJ Sokol Tišnov v tišnovské hale Sokolskou akademii. Cílem akademie bylo setkání nejen cvičenců všech jednot patřících pod Župu Pernštejnskou, ale také hlavně ukázat veřejnosti, jaká je stále aktivní činnost Sokola. Bylo vidět, že Sokol je tu opravdu pro všechny. Nejen pro mládež, ale i pro malé děti, dospělé, i ty dříve narozené.

Letošní program vycházel především ze skladeb XVI. Všesokolského sletu doplněných o ukázky z dalších činností našich jednot. Hlavním důvodem konání letošní akademie bylo, kromě setkání cvičenců, propagovat všesokolský slet a přilákat diváky k účasti na dalších sletových akcích, zejména na župním sletu.

Cvičenci předvedli ukázky z deseti sletových skladeb. Představeny byly jednak všechny skladby určené pro děti: Méďové, Noty, V peřině, Děti, to je věc a Cirkus – a dále pak skladby dospělých: Siluety, Spolu, Ženobraní, Borci a Princezna republika. Ukázku ze své sletové skladby předvedli v Tišnově také ženy z ČASPV a muži ze Sokola ze Žďáru nad Sázavou. Velkým potleskem diváci reagovali také na vystoupení malých gymnastek Sokola Tišnov, mažoretek z Lažánek nebo tanečních oddílů Sokola Drásov a Tišnov.  Do programu akademie se aktivně zapojili cvičenci sedmi sokolských jednot. Vystoupilo 350 cvičících, z toho asi 200 dětí. Vystoupení si nenechalo ujít víc jak 700 spokojených diváků, kteří se málem do haly ani nevešli… Mezi nimi sledovali vystoupení i představitelé města Tišnova v čele se starostou Bc. Jiřím Dospíšilem.

Závěrem chceme poděkovat jak členům TJ Sokol Tišnov, kteří se podíleli na přípravě a pořádání této akce, tak i našim partnerům, kteří nás podpořili.

A to jmenovitě firmě Steinhauser Tišnov s.r.o. a Gastro Sklep s.r.o.

Tímto bychom Vás také rádi pozvali na Župní slet, který se bude konat v sobotu 26.5. 2018 na hřišti za sokolovnou.

Jiří Veselý, starosta TJ Sokol Tišnov a Jan Sláma, místostarosta TJ Sokol Tišnov

Sledová skladba Princezna republika. Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: