CIRCUS PROBLEM PODRUHÉ V TIŠNOVĚ

CIRCUS PROBLEM PODRUHÉ V TIŠNOVĚ

Když se před dvěma roky konala v Tišnově místní část festivalu Jeden svět, vystoupila v jeho rámci na závěr akce kapela, o které se psalo, že jsou to klauni, kteří „kombinují balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house“. Byl to zkrátka jeden velký cirkus a taky problém, kam vlastně hudbu téhle skupiny zařadit. Není tedy divu, že šestice pánů vystupovala a dodnes vystupuje pod opravdu přiléhavým názvem Circus Problem. V pátek 27. dubna večer se s touto partičkou můžeme setkat podruhé na koncertě ve velkém sále Městského kulturního střediska.

Hlavním zakladatelem a motorem kapely je rodák z Dolních Bojanovic Jiří Čevela, zpěvák a hráč na akordeon. Původní sestavu dal dohromady v roce 2012 a jejím hlavním působištěm se stala ulice. Circus Problem totiž provozovali tzv. busking neboli pouliční umění, hrávali například v Praze na Střeleckém ostrově a tam je náhodou zaslechli i členové slavných Depeche Mode, kteří byli právě na prohlídce Prahou. Svému průvodci prý řekli, že je to dobrá kapela a že zpěvák má výbornou angličtinu, takže by ho měli také zaměstnat jako průvodce … a právě to se později opravdu stalo.

Z ulic přešla skupina do barů či klubů, ale i to bylo postupem času málo, takže Circus Problem se dočkali i větších pódií a účastí na festivalech včetně toho u nás nejrenomovanějšího, Colours Of Ostrava. V roce 2016 byla kapela obecně jedním z vůbec nejžádanějších festivalových účinkujících ze všech domácích skupin. Na začátku toho následujícího došlo k několika perzonálním změnám, takže vývoj se na chvíli maličko přibrzdil, ale po nedávném vydání nového EP s šesti písněmi se vše začíná znovu parádně rozjíždět.

„Co je to za styl, co my hrajeme ? To není styl, to je Circus Problem,“ říká Jiří Čevela a houslista Erik Kadlíček jej doplňuje: „Hrajeme balkán, ska, klezmer a cikánskou hudbu, to všechno tam je.“ Přijďte se přesvědčit sami, dobře se pobavíte…

Současné obsazení skupiny Circus Problem:

Jiří Čevela – akordeon, zpěv

Erik Kadlíček – housle

Petr Salajka – tuba

Bohdan Skibinsky – klarinet

Pavel Chaloupka – trombón

Jan Kabát – bicí

Diskografie skupiny:

1) Party Or Problem (2013)

2) Born Not Typical (2014)

3) Inner Fools (2016)

4) Scandal (2017) – EP

Václav Seyfert, redaktor TN

Foto: archiv skupiny Circus Problem

Další článek:
Předchozí článek: