Dívka roku – tentokrát z našeho gymnázia

Dívka roku – tentokrát z našeho gymnázia

V neděli 14. května se naše studentka Monika Täuberová ze třídy kvarta stala dívkou roku 2017. Požádali jsme ji proto o krátký rozhovor pro školní časopis TiGy i Tišnovské noviny.

 

Mohla bys, prosím, říct pár slov o soutěži, které ses zúčastnila, pro ty, kteří o ní nic nevědí?

Dívka roku je celostátní soutěž pro dívky od 13 do 15 let. Má několik kol a postupně se zužuje počet dívek. Nakonec je z nich vybráno deset do finále. To letošní bylo na téma pravěk a konalo se v pražském divadle Komedie. V porotě zasedla spousta známých českých tváří, např. herečky Eva Decastelo a Jana Plodková, zpěváci Vojtěch Drahokoupil, Miro Šmajda a Elis Mrázová, česká miss Earth Kristýna Kubíčková a další. V samotném finále se soutěží v mnoha disciplínách, např. v rozhovoru v češtině i angličtině, pohybové disciplíně, módní přehlídce a také ve volné disciplíně, kde mají dívky možnost ukázat své nadání a nadšení pro určitou aktivitu. Hlavním cílem je vybrat během soutěže co největší částku, která poté putuje konkrétní rodině s onkologicky nemocným dítětem z nadačního fondu Krtek, který podporuje právě takto nemocné děti. Řekla bych, že to je právě to, o čem celá tato soutěž je a co ji dělá výjimečnou.

Jak ses o ní dozvěděla? Přihlásila ses sama, anebo to bylo dílo někoho z rodiny?

O soutěži jsem se dozvěděla celkem náhodou. Na internetu jsem zjistila, že se budou konat castingy do této soutěže, a tak jsem o své potencionální účasti začala přemýšlet. Konečným impulsem byla podpora ze strany mých kamarádek, tak jsem se rozhodla přihlásit.

Jaké byly tvé pocity před soutěží samotnou? Myslela sis, že bys mohla vyhrát, anebo to bylo spíše „zkusím to, třeba to vyjde“?

Tak úplně na začátku, před prvním kolem, jsem jen doufala, že se mi povede dostat se dál, ale moc jsem v to nevěřila. Opravdu to bylo o tom, že si to jen tak vyzkouším. O to větší překvapení bylo, když se mi povedlo dostat se až do celostátního finále. V něm byly všechny dívky velmi vyrovnané. Všem jsem to moc přála, nepřemýšlela jsem vůbec o sobě ani o mé šanci se umístit, zkrátka jsem se jen snažila si finále užít.

Jaká byla atmosféra na soutěži? Spřátelila ses s některými ostatními dívkami?

Atmosféra byla úžasná. Všechny dívky byly skvělé. Hned jsme se staly dobrými kamarádkami a moc si spolu finále užily. Milé byly nejen dívky, ale i ostatní lidé kolem soutěže. Musím říct, že tolik fajn lidí na jednom místě jsem ještě nikdy předtím nepotkala.

Stala se během natáčení nějaká úsměvná situace? Nějaká historka, kterou si budeš ještě dlouho pamatovat?

Zažily jsme toho opravdu spoustu. Tolik vtipných zážitků, že se jeden nedá vybrat. Dokonce jsme se kolikrát všechny smály a ani jsme nevěděly čemu. Byla to zkrátka skvělá parta holek a skvělé období, na které mi zůstane spousta nádherných vzpomínek.

Co bys ráda dělala v budoucnu? Plánuješ zářnou kariéru modelky či se přihlásit do Miss?

Určitě to není tak, že bych plánovala velikou kariéru modelky. Ani jsem zatím nepřemýšlela o účasti v další soutěži, nebo dokonce v České Miss. Ale kdo ví. Nicméně pořád zůstává mým snem vystudovat medicínu a stát se poté pediatričkou.

Poslední otázka je trochu ze zvědavosti. Máš doma korunku?

Ano, korunku doma mám. Mohu si ji nechat a myslím, že mi tak zůstane moc hezká památka na opravdu nezapomenutelný zážitek.

 

Tereza Heinrichová

Foto: vlastní archiv Moniky Täuberové

 

Další článek:
Předchozí článek: