Nyní již nemusíme věřit škarohlídům

Nyní již nemusíme věřit škarohlídům

Je to až k nevíře, že uběhly již dva roky od chvíle, kdy jsme slavnostně otevírali vymalovaný podchod tišnovského železničního nádraží. Stalo se tak díky úsilí spolku Za sebevědomé Tišnovsko, sponzorům, akademickému malíři Vladimíru Kisejlevovi, který je autorem díla, a dobrovolníkům. Ti všichni měli zásluhu na výmalbě, o které reportérka České televize prohlásila, že se jedná o největší nástěnnou malbu v České republice.

S odstupem dvou let chceme vyjádřit díky nejen těm, kteří pochybovali, a přesto přispěli, ale i samotným vandalům, kteří svou pozornost věnovali jiným druhům volnočasových aktivit a podchod nechali čistý. Výjimkou jsou jen drobné sprejové výtvory, které však celkový dojem nekazí. Vadou na kráse jsou soutěže místních studentů o nejlepší trefu „kafem z automatu“ či jablkem na ceduli s poděkováním sponzorům připevněnou nad vchodovým schodištěm.

Je hezké nyní vidět, že proroctví pesimistů, že do šesti měsíců bude tišnovský podchod opět plný neregulovaných graffiti, se ukázala jako planá. Je hezké vidět, že přestože v podchodu není držena dobrovolná hlídka a ani není střežen městskou policií, čistota stěn je víceméně stálá, vyjma znečištění povětrnostními vlivy apod. A do třetice je hezké vidět, že jsou cestující při cestě vlakem nyní spokojenější.

Děkujeme všem, kterým záleží na jejich okolí, za podporu a věříme, že Tišnov bude stále krásnější místo k bydlení, k dojíždění za prací či k občasným výletům. A toho můžeme dosáhnout jen společnými silami.

 

Tomáš Laušman

Foto: Martina Laušmanová

Další článek:
Předchozí článek: