Celostátní přebory České obce sokolské ve sportovní všestrannosti v Praze

Celostátní přebory České obce sokolské ve sportovní všestrannosti v Praze

Česká obec sokolská v Praze uspořádala o víkendu 10. a 11. června druhou část celostátních přeborů ve sportovní všestrannosti, a to pro věkové kategorie starší žactvo, dorost a dospělí.

Závody se konaly v Praze na několika místech, sportovní gymnastika v budově Tyršova domu a Nosticově tělocvičně, lehká atletika na stadionu mládeže Na Kotlářce a plavání v bazénu Tyršova domu.

Župu Pernštejnskou reprezentovaly dvě starší žákyně z TJ Sokol Tišnov Kateřina Konečná (2005) a Kateřina Valentová (2004). V silné konkurenci dvaačtyřiceti závodnic z dvaadvaceti žup České obce sokolské se naše dívky neztratily, po celkovém součtu bodů ze všech disciplín (čtyřboj ve sportovní gymnastice – akrobacie, kladina, přeskok, hrazda a v lehké atletice – běh na 60 metrů, hod kriketovým míčkem, skok do dálky, běh na 600 metrů, šplh na tyči a plavání volným způsobem na 50 metrů) obsadily Katka Konečná 17. místo s počtem bodů 2 916, Katka Valentová 30. místo s počtem bodů 2 484.

Katce Konečné se nejlépe vydařila atletika (12. místo) – druhý nejdelší hod v kategorii žákyně III. 42,53 metru.

Děkuji děvčatům za vzornou reprezentaci Župy Pernštejnské a Sokola Tišnov a přeji jim hodně elánu a sil do dalšího tréninku.

 

Eva Brázdová, župní náčelnice

Foto: Eva Brázdová

Další článek:
Předchozí článek: