Betlémy a andělé v Předklášteří

Betlémy a andělé v Předklášteří

V sobotu 10. prosince v 15.00 hodin byla oficiálně v prostorách OÚ Předklášteří zahájena zajímavým programem předvánoční výstava s názvem „(Nejen) historické betlémy a andělé“. Jednalo se již o osmý ročník, který pořádala společnost Art Periscope ve spolupráci s OÚ Předklášteří. Za první dva dny si ji prohlédlo 523 návštěvníků. Pořadatelům se letos podařilo shromáždit velice zajímavé a unikátní skvosty. Celkově měla výstava několik vrcholů. Ten nej byl frýdlantský přes sto let starý betlém nebo pohyblivé betlémy z kostelů v Tišnově a v Drásově nebo králický mechanický či dřevěné plastiky Jiřího Netíka nebo…, ale to již všichni návštěvníci posoudili sami. Výstava byla zakončena 18. prosince slavnostní derniérou, kde v bohatém programu vystoupil Jiří Helán se svým novým vánočním pořadem.

Děkujeme našim příznivcům a fandům za jejich přízeň a těšíme se na akce v roce 2017. První z nich bude neobyčejná výstava obrazů v OÚ Předklášteří s názvem

„Sedm krát deset“. Každý malíř zde vystaví svých deset obrazů a budou to opravdoví Mistři: Ivan Svatoš, Josef Velčovský, Antonín Vojtek, Stanislav Sedláček, Stanislav Bělík, Ivan Kulheim a také jedna dáma Milada Kollárová. Výstava se bude konat od 5. do 10. března 2017.

Přeji Vám vše nejlepší, hodně zdraví a spoustu uměleckých zážitků v roce 2017.

Zdeněk Jílek, Art Periscope

Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: