Aktuálně ze Střediska volného času Inspiro

Aktuálně ze Střediska volného času Inspiro

Ohlédnutí za Adventní dílnou
Krásnou předvánoční atmosféru mohli nasát v sobotu 26. listopadu všichni návštěvníci druhého ročníku Adventních dílen, které pořádala LuKa spolu s Inspirem a MěKSem. Po úspěšných minulých tvořivých setkáních Vás přišlo opravdu hodně. Během osmi hodin tvoření ve třinácti dílničkách bylo pořád plno a společně jste si vyrobili a odnesli spoustu vánočních dárků a dekorací. Jsme rádi, že je na Tišnovsku takový zájem o kreativní tvorbu. Na své si přišli dospělí i děti. Velký dík patří všem organizátorům za jejich trpělivou práci. Ať vše, co jste si na Vánoce vyrobili, přinese radost Vám i obdarovaným. Další podobné setkání připravujeme na jaro.
Dáša Lazarová

Mikulášský florbalový turnaj
Mikulášské nadílky v podobě florbalového turnaje se mladí sportovci dočkali i letos. Na rozdíl od zkušenějších florbalových kamarádů, kteří již od listopadu zápolí ve druhém ročníku StyleSport Tišnovské florbalové ligy (TFL), se dočkali i ti, co florbalovou ligu letos ještě nehrají. Celá padesátka florbalistů poměřila svoje síly v neděli 4. prosince v hale a tělocvičně v ZŠ Smíškova. Hráči v osmi týmech byli rozděleni do dvou kategorií – mladší (1. až 3. třída) a starší (4. až 7. třída). Týmy byly velice vyrovnané a většina zápasů končila těsným výsledkem včetně častých rozuzlení v rozhodujících samostatných nájezdech. Diváci v hledišti podporovali své oblíbence a především v mladší kategorii byla atmosféra zápasů opravdu bouřlivá a utkání měla patřičný náboj. Ve starší kategorii jsme byli naopak častěji svědky oku lahodících florbalových akcí. Kluci a holky bojovali s velkým nasazením a odměnou jim byly sladké dobroty i věcné ceny. Každý si odnesl pamětní butonek a nějakou sladkost a ti nejlepší se dočkali i dalších cen. Na závěr turnaje byli vyhlášeni a odměněni cenou rozhodčího nejlepší hráči a brankáři z obou kategorií. Děkujeme firmě StyleSport za pěkné odměny pro nejlepší hráče. Poděkování patří i ZŠ Smíškova a všem pomocníkům za spolupráci s organizací turnaje. Hlavní dík pak Vám hráčům, rodičům a fanouškům za účast na této úspěšné akci. Další florbalová utkání můžete sledovat v rámci StyleSport TFL již v lednu. Srdečně Vás zveme!

Výsledky:

Mladší kategorie

místo: tým Tygři – Daniel Bernacik, Jan Humpola, Marek Komárek, Richard Salaš, Drahomír Skalník, Karolína Skalníková

Cena rozhodčího: nejlepší hráč – Jan Humpola, nejlepší brankář – Daniel Bernacik

Starší kategorie
místo: tým FCB – Martin Bábor, Ondřej Bábor, Gabriel Budai, Samuel Václav Garay, Jakub Müller, Zbyněk Navrátil, Jan Roučka

Cena rozhodčího: nejlepší hráč – Adam Šváb, nejlepší brankář – Gabriel Budai
Ondřej Smutný
Inspiro pozvánky

Karneval pro děti – Letem světem
Zveme všechny malé cestovatele na velký a zábavný karneval. Indiáni, Eskymáci, Japonky, faraóni, Afričani, Mexičani, námořníci, piloti, letušky, přijďte a procestujeme spolu celou zeměkouli. Budeme tančit na hudbu z celého světa. Rodiče, pojďte si to užít spolu s dětmi a přijďte také v masce. Určitě to vaše dítě ocení a od nás dostanete malou pozornost v podobě výborné kávy. Nejoriginálnější masky odměníme. Pro dospělé bude připravený oblíbený kvíz.

Bohatý program plný her, soutěží a zábavy pro vás připravilo divadlo Navlnce.cz.
Karneval pořádá Inspiro – středisko volného času Tišnov v neděli 22. 1. 2017 od 15.30 do 18.00 hod. v tišnovské sokolovně. Vstup a občerstvení možné již od 15 hodin.

Vstupné je 80 Kč/ osoba. Děti do 1 roku zdarma.
Dáša Lazarová
Přednáška první pomoci a resuscitace s MUDr. Milanem Brázdilem

MUDr. Milan Brázdil je vedoucí lékař a primář urgentní medicíny, v současné době pracuje u zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, pětadvacet let je lékařem letecké záchranné služby a je také držitelem Ceny za počin roku v kategorii hrdinský čin.

Přednáška je vedena velice zajímavým, interaktivním a poutavým způsobem, s humorem sobě vlastním a názorně tak, že vám její obsah zůstane v mysli na hodně dlouho a v případných nečekaných krizových situacích vám značně ulehčí nutné jednání k záchraně lidského života. Naučí vás organizovat záchranný řetězec, komunikovat s dispečerem, pacientem, zvládat paniku; naučí vás zvládnout stresové situace při pomoci člověku v ohrožení života.

Je určena široké veřejnosti, vhodná pro rodiče s dětmi, mládež, seniory, pedagogy v ZŠ i MŠ, hasiče, seniory, zdravotnické pracovníky…
čtvrtek 26. ledna 2017 od 17.00 ve Slunečním sále Inspira (doba trvání je přibližně tři hodiny)

přihlášky do 19. ledna 2017 přes e-mail synkova@svcinspiro.cz

250 Kč/osoba

Po dobu přednášky bude zajištěno hlídání dětí (30 Kč/dítě).

Foto: Dáša Lazarová

Další článek:
Předchozí článek: