Zavítali k nám mladí umělci z Brna

Zavítali k nám mladí umělci z Brna

Je krásné 20. zářijové odpoledne a já se rozmýšlím, zda jít na vycházku sluneční přírodou, nebo na poslech muzikálových melodií na koncertu mladých umělců z Brna, který se koná v Centru sociálních služeb Tišnov. Volím druhou možnost.
V jídelně CSS přisedám k nevelkému počtu asi třiceti diváků. Nejdříve se účinkující Michaela Baladová a Jiří Daniel sami představují. Jsou členy Divadla Radost v Brně, oba občas hostují v Městském divadle Brno. A pak už se ozve reprodukovaná hudba a první písně „Chtěla bych tančit jen, protančit noc a den…“ a „V ulici, kde bydlíš ty…“ z muzikálu My Fair Lady. Pokračují další známé melodie z muzikálů Dracula, Jesus Christ Superstar, Rebelové, Carmen, Limonádový Joe a další. Jedna hezčí než druhá, prostě pohlazení po duši.
Oba umělci působí, kromě profesionálního výkonu, vlídným a příjemným dojmem. Bylo na nich vidět, že zpívají s láskou a elánem.
Pro nepřestávající potlesk Michaela a Jiří přidávají píseň „Whisky, to je moje gusto…“ Doprovází je nadšeně i diváci. Celý koncert končí v přátelské atmosféře a s úsměvy na rtech.
Těžko hledám slova k hodnocení tohoto koncertu – nádherné, kouzelné, profesionální. Škoda že představení nevidělo a neslyšelo více lidí. Snad budeme mít možnost ještě jednou mladé umělce Michaelu Baladovou a Jiřího Daniela u nás přivítat a zaposlouchat se do dalších krásných melodií.

Mirka Dospíšilová
Foto: Markéta Prokopová

Další článek:
Předchozí článek: